20 / 04 / 2024

Adana'nın yeni stadı için geri sayım!

Adana'nın yeni stadı için geri sayım!

Adanalı sporseverlerin büyük bir heyecanla beklediği yeni stat bölgenin göz bebeği haline gelecek. AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Stat gelecek sezon hizmete girecek” diye konuştu. 



AK Parti  Adana  İl Başkanı Mehmet Ay, inşaatı tamamlanan yeni stadın önümüzdeki sezonda hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Sabah'tan Bora Erdem'in haberine göre; Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ın yanı sıra il başkan yardımcılarıyla beraber Merkez Sarıçam ilçesinde 102 dönüm arsanın 43 dönümü üzerindeki yeni stadyum inşaatını inceleyen Başkan Ay, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

ŞEHRİMİZ ADINA GURUR DUYDUM

Değişen UEFA kriterler nedeniyle çatısında yapılan değişiklikle inşaatı devam eden 33 bin kişi kapasiteli stadın tribünlerinden soyunma odalarına kadar bütün bölümlerini inceleyen Başkan Ay, "Stadımızda çim yerleştirme ve koltuk montajına başlanıyor. Önümüzdeki sezona hazır olacak. Adanamız muhteşem bir esere daha kavuşuyor. Şehrimiz adına gurur duydum" açıklamasında bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Başkan Ay, "Bu eseri Adana'mıza kazandıran başta Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Sayın Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcımız ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanlarımız ile emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ AY TESLİM EDİLECEK

Son teknolojiyle donatılan stat, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) kriterlerine uygun olarak yapılıyor. 33 bin kişi kapasiteye sahip stadın, çatı kaplaması tamamlandı. İnşaatı üstlenen firma önümüzdeki ay stadı teslim edecek. Bundan sonraki süreçte çim yerleştirme çalışmalarına ve koltuk montajına başlanacak.


Geri Dön