16 / 04 / 2024

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM'de!

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM'de!

Sayıştay'ın Adapazarı-Karasu limanları ve altyapı tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işine yönelik tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Sayıştay'ın Adapazarı-Karasu limanları ve altyapı tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işine yönelik tespitlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalım, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Yalım, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Yalım, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın mali hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçilerinin, Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı alt yapı inşaatı işinin ihalesinde usulsüzlükler tespit ettiği, yüklenici firmaya ihale bedelinin çok üstünde ödemeler yapıldığının tespit edildiğine ilişkin haberler yansımıştır.''

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM de!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın soruları:
1- Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı alt yapı inşaatı işi hangi yüklenici firmaya verilmiştir. Firmanın ortakları kimlerdir? 
2- Yüklenici firmayla yapılan sözleşme bedeli ne kadardır? 
3- Yüklenici firmaya sözleşmeyi aşan ödeme yapıldığı doğru mudur? Doğru ise ne  kadarlık fazla ödeme yapılmıştır? 
4- Sayıştay raporu sonrası yapılan fazla ödeme yüklenici firmadan geri alınmış  midir? 
5- Yüklenici firmaya ihale bedelinin çok üstünde ödeme yapanlarla ilgili her hangi bir  yasal işlem yapılmış mıdır? 


Geri Dön