26 / 04 / 2024

Konutlara elektrik bağlantısı için 5 yıl beklemeye son!

Konutlara elektrik bağlantısı için 5 yıl beklemeye son!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konutlara elektrik bağlantısı için düzenleme getirdi. Artık konutların şebekeye bağlanması sırasında gecikme yaşanmayacak.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konutlara elektrik bağlantısı için düzenleme getirdi.  Bu düzenlemeye göre artık konutların şebekeye bağlanması sırasında gecikme yaşanmayacak.


Dağıtıcı şirketlerinin bağlantı talepleri için 5 yıla kadar süre vermesinde de kısıtlamaya gidildiği uygulamada artık şebeke bağlantı süresi 2 ila 18 ay arasında yapılacak. 


EPDK’nın hazırladığı Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.


Sürprizlere karşı önlem alınıyor


Düzenlemeyle birden çok bağımsız bölüm içeren yapılardaki tüm bölümlere ait işlemlerinin eşzamanlı bir şekilde yürütülmesine olanak sağlanıyor. Bu şekilde bağımsız bölüm sahiplerinin olası eksiklikler sebebiyle sonradan sürpriz yaşamasının önüne geçmesi hedefleniyor. 


Bağlantı bedeli


Edinilen bilgiye göre EPDK’nın söz konusu düzenlemenin yanı sıra yakın bir zamanda yeni bağlantılarda uygulanmak üzere bağlantı bedellerini yeniden belirlemesi bekleniyor.


Akşam 


Geri Dön