25 / 04 / 2024

Adapazarı Söğütlü yol çalışmaları devam ediyor!

Adapazarı Söğütlü yol çalışmaları devam ediyor!

Adapazarı Söğütlü yol çalışmaları devam ediyor. Yenikent-Söğütlü arasında yapılması planlanan duble yol AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ün isteğiyle kaydırılıyor. Söğütlü ilçesi bu değişikliğe isyan ediyor.



Adapazarı-Karasu yolunun yapımıyla eski canlılığını yitiren Söğütlü, Yenikent'c yapılması planlanan bağlantı yolunun da ilçeden uzaklaştırılarak Ferizli'ye kaydırılması girişimlerine isyan ediyor. 1/25 hinlik nazım plana işlenen ve Söğütlü-Yenikeııt arasında yapımı planlanan 11 bin 300 metrelik yol TBMM İnsan Haklan Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün girişimleri ile Ferizli'ye kaydırılıyor.

 

SÖĞÜTLÜ'YE BYPASS 


Yeni güzergahla yol 17 bin 500 metre uzarken artan kamulaştırma bedelleriyle devlete yaklaşık 20 milyon liralık yeni bir yük getirmesine rağmen Üstiin bu değişiklikle ısrar ediyor. Söğütlü Belediyesi hazırladığı bir raporla güzergah değişikliğini bir çok platformda dile getirmeye çalışıyor. Söz konusu raporda hazırlanan yeni güzergahtan Söğütlü İlçesi'ııin bypass edilmesine tepki gösteriliyor. 


AKÇAKAMIŞ PROJESİ 


Toplulaştırma projesi gözetilerek hazırlandığına dikkat çekilirken yeni güzergahla Sakarya'daki toplulaşiırılmış tek arazinin parçalanacağı belirtiliyor. 

Söğütlü Belediyesinin raporunda yeni güzergahın demiryolu hattıyla da kesişeceği ve bu nedenle yapılacak köprünün artı bir maliyet ifade ediliyor. 


TURİSTİK GÜZERGAH 


Eski güzergahın turistik amaçlı bir yol olarak da planlandığı, bu nedcı Akgöl, Çaltıcak Harman tepe Kalesi arasında geçirildiği vurgulanan Söğütlü Belcdiyesi'nin raporunda yeni güzergahın turizme kazandınlabilecek bu öğelerin yeni güzergahla gözeli 1 ıııediği ifade ediliyor. SöğütlüYenikent bağlantı yolunun Nazım İmar Planda belirlendiği şekliyle inşa edilmesini istiyor. 


Yeni Haber


Geri Dön