23 / 04 / 2024

Adapazarı'nda 15 yılda hiç bir tarım arazisi imara açılmadı!

Adapazarı'nda 15 yılda hiç bir tarım arazisi imara açılmadı!

Adapazarı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda, konuşan Saadet Partisi Meclis Üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu, ''15 yılda hiç bir yerde tarım arazisini imara açmadık'' diye konuştu.



Adapazarı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında düzenlendi. Yılın ilk toplantısında 19 gündem maddesi görüşüldü.

Ada Yorum Gazetesi'nde yer alan habere göre, gündem maddeleri dışında konuşan MHP’li Meclis Üyesi Erhan Acar, mahalli idareler seçimlerine kısa bir süre kala,  Sakarya’nın öncelikli sorunlarına dikkat çekerek, ada ekspresinin çözüm beklediğini, bin yataklı hastane ve hasarlı binalarla ilgili hatırlatmada bulundu.

Acar’ın gündeme taşıdığı maddelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dişli: “Bizim de temennilerimiz bu yönde. Ada ekspresi ile ilgili zaten gerekli çalışmalar yapılıyor. Geçitlerle ilgili gerekli çalışmalar yapılacak.Hasarlı binalarla konusuyla ilgili Adapazarı’nın en büyük talihsizliği zemin. Zemin çalışmaları işi zorlaştırıyor. Zemin çalışması iyi olduktan sonra isterseniz binayı denize de yaparsınız. Eskiyi yıkmak vakit alıyor. Hemen yan tarafımızda Maliye binasının yıkımı ile ilgili 4,5 yıldır çalışıyoruz. Hasarlı raporu çıktı hemen işlemlere başladık ama mahkeme, itiraz süreci derken 4,5 yıl sonra karara bağlandı ve yıkımına başlayacağız. İş yapmak kolay olmuyor. Daha önce de Pasaj 2000’nin yenilenmesine öncülük ettik. Şimdi mahallelerimizi yeniliyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ni yeniledikten sonra mahalle halkı evlerini yıkıp yenilerini yapmaya başladı. Mahallelerin de değeri arttı” açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Meclis Üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu, “Adapazarı’nda kaç mahalle için kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor. Akıncılar Mahallesi’yle ilgili kentsel dönüşüm çalışması ne aşamada” ifadelerini kullandı.

Bektaşoğlu, ayrıca bir genelleme yaparak tarım arazilerinin imara açılmasıyla ilgili duyduğu şikâyetten bahsetti. Dişli, “Böyle bir iddiası olan kanıtlasın. Benim en hassas olduğum konudur.Benim dönemimde tek bir yer imara açılmadı” dedi. Kentsel Dönüşümle ilgili Kayrancık’ta bir çalışma başlattıklarını belirten Dişli, yine aynı şekilde Evrenköy Mahallesi’nde de Kentsel Dönüşüm çalışması yapmak istedik ancak mahalle halkı itiraz etti mahkeme kararı durdurdu. Bütün emek çöpe gitti” diye konuştu.


Geri Dön