20 / 04 / 2024

Adapazarı'nda 31 mahalle dönüşecek! 

Adapazarı'nda 31 mahalle dönüşecek! 

Sakarya Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, ilçe genelinde 31 mahalle için kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığını dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 



Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Üniversitesi Doğal Afetler ve Yönetimi Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği “Afetlere Hazırlıkta Adapazarı” başlıklı söyleşi etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Adapazarı Belediyesi'nde yer alan habere göre; çalışmlalar hakkında bilgi veren Işıksu, kentsel dönüşümü gerçekleştirebilmek için ortak mutabakat zemini ve ortak iradenin oluşması gerektiğini dile getirdi. 

Acı Tecrübelerimiz Var 

Adapazarı’nın tarh boyunca depremden etkilendiğini belirten Başkan Işıksu, “Adapazarı’mız ne yazık ki 1943 Hendek ve 1967 Mudurnusuyu depremlerinden önemli ölçüde etkilendi. Bu depremlerde can ve mal kayıplarına maruz kaldık. Yine en yakın olan 17 Ağustos 1999 Depremi bizim için en yıkıcı depremler arasında yer aldı. Şehir merkezinde binlerce hemşehrimiz vefat etti, binlerce binamız hasar gördü. Acı tecrübelerimiz var, tekrar bu acı tecrübeleri yaşamak istemiyor ve bu doğrultuda çalışmalar yapmak için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

 Adapazarı nda 31 mahalle dönüşecek! 

Kentsel Dönüşüm İçin Ortak Mutabakat 

Öğrencilerden kentsel dönüşüme yönelik gelen soruları yanıtlayan Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı Belediyesi olarak 32 büyük projemiz arasında kentsel dönüşüme de yer verdik. Hazırlıklarımıza başladık, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalışma Raporumuzu hazırlayarak ilk adımımızı atmış olduk. Hazırladığımız çalışma raporuna 31 mahallemizi dâhil ettik ve 7 bölgede ayrıntılı bir plan oluşturduk. Tabi şunu bilmenizi isterim ki, kentsel dönüşüm şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelmesiyle, ortak bir irade göstermesiyle gerçekleşebilir. Tüm kurum ve kuruluşların, STK’ların, esnaflarımızın ve hemşehrilerimizin kentsel dönüşüm için el ele verdiği bir ortamda biz Adapazarı Belediyesi olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Sakarya'da 7.5 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

 


Geri Dön