24 / 04 / 2024

Adell çalışanlarına yüksek mimar Selçuk Avcı tasarımda mutluluğu anlattı!

Adell çalışanlarına yüksek mimar Selçuk Avcı tasarımda mutluluğu anlattı!

Adell Armatür'ün düzenli olarak gerçekleştirdiği personel gelişim programına bu ay Yüksek Mimar Selçuk Avcı ve Eşi Sanja Jurca Avcı ile asistanı Deniz Orçun konuk oldu



Adell Armatür’ün düzenli olarak gerçekleştirdiği personel gelişim programına bu ay Yüksek Mimar Selçuk Avcı ve Eşi Sanja Jurca Avcı ile asistanı Deniz Orçun konuk oldular. Avcı, Adell çalışanlarıyla tasarımda mutluluk, sürdürülebilirlik ve ekolojik yapı tasarımı konularını paylaştı.

AdellArmatür  kurum içi eğitim faaliyetlerine Yüksek  Mimar Selçuk Avcı’yı konuk ederek devam etti. Toplantıda ilk olarak Müşteri İlişkileri departmanından Esra Saraç’ın okuduğu “Mutluluk Öğütleri” adlı kitabın sunumu yapıldı. Mutluluk nedir, ne anlamalıyız vb. konularında açıklamalarda bulundu.

Daha sonra ise Selçuk Avcı ve Eşi ayrı ayrı sunum yaptılar. Selçuk Avcı yaptığı konuşmada yeşil binaveyeşil tasarımı nasıl değerlendirdiklerini ve bunun Türkiye’de nasıl mümkün olduğunu açıkladı. Avcı konuşmasında “Tasarımın olmazsa olmazı olarak 3E Prensipleriadını verdiği yaklaşımlarıanlattı. Bunların Etik, Ekolojik ve Ekonomik üçayaktan oluştuğunu söyledi. Tüm iş ve hayat felsefelerinin bu tabana oturduğunu, bu felsefi yaklaşımda buluşamadıkları işleri almadıklarını ifade etti. Doğa kirlenmelerinin ve karbon salımının yüzde 50-60 oranlarda inşaatlardan, yapılardan kaynaklandığını, dolayısıyla mimarlar olarak kendilerine çok işler düştüğünü ve kendilerinin her zaman bu felsefe ile işler yaptıklarını, doğayı ve çevreyi kirletmeyen binalar tasarladıklarını paylaştı.

Avcı Architects, İngiltere’nin yanı sıra İtalya, Macaristan, Suudi Arabistan, Gana, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve yakın zamanda da Türkiye’de projeler tasarlamıştır. Projeleri arasında Mekke’de Mescid-i Haram Camii’in genişleme projesi, Banbury Müzesi, Mosaic Alışveriş Merkezi, Slovene Fishing Musem, Levent Tower, ChesterBeattyMüzesi, Mekke Master Planı ve  Ankara  Müteahhitler Birliği Genel Merkezi gibi pek çok önemli proje bulunmaktadır.

SanjaJurca Avcı ise yaptığı konuşmada sergi tasarımında hikâyeleştirmenin öneminden bahsetti ve yaptığı çalışmalardan çeşitli örnek vaka sunumları yaptı. Kendisinin aslında tiyatrocu olması sebebiyle sahne, ürün, müze vb. sergileme alanlarının tasarımında hikâyeleştirmeyi ciddi olarak kullandığını ifade etti.

Topkar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu kapanış konuşmasında “Adell ailesi olarak yolumuzun aydınlanmasını sağlayan, deneyimlerini bizlerle paylaşan sevgili Selçuk Avcı ve eşini konuk etmekten mutluluk duyduk. Bilgi, sevgi ve para paylaşınca artıyor. Bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu var. Selçuk bey ve değerli eşlerinin gönül pınarlarından akan bilgilerle zenginleştik, mutlu olduk. Ülke olarak hep birlikte değerlerimizle birlikte çalışırsak güzel işler çıkararak dünyamızın geleceğinin daha insani, daha iyi bir eksende oluşmasını sağlayabiliriz. Önce kendimizi inşa ederek, Selçuk Avcı gibi çevremizdeki değerli insanlardan istifade ederek ışığımızı artırarak yolumuzu daha fazla aydınlatabiliriz”dedi.

Toplantı sonrasında tasarım, pirinç hammaddelerin armatürlere dönüştüğü üretim alanı gezildi. Kendisinin mühendisliğe çok yatkın olduğunu söyleyen Selçuk Avcı sıcak şekillendirme preslerinde bir vana gövdesini presleyerek farklı bir deneyim yaşadı. Selçuk Avcı kendisine hediye edilen ve bizzat kendi üretimi olan bu vana gövdesini önemli bir hatıra olarak saklayacağını söyledi.

Ayrıca, Selçuk Avcı, SanjaJurca Avcı ve asistanları Deniz Orçun Adell Ab-ı Hayat Su Kültürü sergisine hayran kaldıklarını, bugüne kadar gezdikleri en önemli koleksiyonlardan biri olarak beğenilerini belirttiler. Konuklar, Adell yönetiminin yaptıklarıyla işin felsefesine indiklerini belirterek, sanayiciliklerinin yanında su kültürü konusunda da ruhlarını da katarak Su Medeniyeti ve Hamam müzesi olmaya aday böyle bir çalışma yaptıkları için tebrik ettiler. Adell A.Ş. Kültür ve Sanat Koordinatörü Dr. Ercan Topçu beyin özel koleksiyonundaki eserlerinden biri olan ve döneminde Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı da yapmış olan ünlü mimar Sedat Çetintaş’ın  1946 yılına yapmış olduğu mimari çalışmalarını, çizimlerini içeren bir dosyası konuklara hediye edildi.


Geri Dön