25 / 04 / 2024

Adem Atmaca: Yabancıya konut satışını zirveye taşıyabiliriz!

Adem Atmaca: Yabancıya konut satışını zirveye taşıyabiliriz!

Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Atmaca, "Stok sorununa çözüm üreten paketle hükümetimiz, sektörümüzün yurt dışında tanıtılması için yapılan organizasyonlara destek vermeye hazırlanıyor. Bu sayede yabancı yatırımcı oranındaki artışı zirveye taşıyabiliriz." dedi...



Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, TÜİK Ekim 2018 konut satış rakamlarını değerlendirdi; 

Hükümetimizin öncü girişimiyle sektöre kazandırdığımız Türkiye için kazanç vakti ve Enflasyonla Topyekûn Mücadele Kampanyaları sayesinde sektörümüz yeniden eski günlerine döndü. Ağustos- Eylül dönemindeki düşüş, Ekim’de yüzde 19.2 gibi çok ciddi bir yükseliş gösterdi.  Yeni düzenlemelerle zirveyi zorlayan yabancı yatırımcı satışları da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 134.4’lük artış sağladı. Satışlarda gerek yerli yatırımcı gerekse de yabancı yatırımcı açısından benzeri görülmemiş bir artışla karşı karşıyayız.

Bu dönemde bir yandan yatırımcılarımızın yüzünü güldürürken diğer yandan ekonomiye sağladığımız katma değeri de artırmayı başardık. Ekim ayında satışları artırmak noktasında gösterdiğimiz olağanüstü çabanın sektörümüz adına yeni bir başlangıcın olacağına inanıyoruz.  KDV ve tapu indirimleriyle başlayan bu süreç, faiz oranlarındaki düşüş ile birlikte yılın sonuna kadar sürecek bir dönem için ciddi bir yatırım fırsatı sunuyor. 

Satışlardaki artış, sektörümüzün hedeflediği yılsonu rakamlarına ulaşmamız noktasında, büyük bir umut vaat ediyor. Bu yılın başından itibaren sektörümüzün hak ettiği noktalara ulaşabilmesi için sergilediğimiz üstün performansın karşılığını alacağımıza inanıyoruz.

Hükümetimizin öncülüğünde hazırlanan yeni paketi de bu adımlardan biri olarak görüyoruz. Sektörümüzün en önemli sorunlarından biri olan stok sorununa çözüm üreten paketle hükümetimiz, sektörümüzün yurtdışında tanıtılması için yapılan organizasyonlara destek vermeye hazırlanıyor. Bu sayede ciddi bir artış eğilimi gösteren yabancı yatırımcı oranındaki artışı zirveye taşıyabiliriz.

Yabancıya konut satışı Ekim'de yüzde 134 arttı!
 


Geri Dön