27 / 04 / 2024

Adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi!

Adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinin noter tarafından hazırlanması gerekiyor. Bu şekilde hazırlanmayan sözleşmeler geçersiz sayılıyor. Buna göre, adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi geçerli midir? İşte yanıtı...



Adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul satış sözleşmesi, gayrimenkul satışlarında yapılan bir ön satış sözleşmesi niteliği taşıyor. Buna göre adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi nedir, nasıl olur diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Adi yazılı sözleşme

Sözleşmeler biçim yönünden, sözlü, adi yazılı veya resmi yazılı niteliğe sahip oluyor.Adi yazılı biçimde irade açıklamasının yazılı olması ve akının bu açıklamayı yapan kişi tarafından imzalanması gerekiyor.


Resmi yazılı biçimde ise irade açıklaması ise yasada belirtilen kişilerin önünde yazılı olarak yapılıp ve hem ilgili kişi hem de görevliler tarafından imzalanıyor. 


Örneğin noterce düzenlenen belgeler resmi yazılı biçime örnek sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Borçlar Kanunu’na göre alacağın devri, kefalet sözleşmesi ise adi yazılı biçimde oluyor. 


Adi yazılı gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinin noter tarafından hazırlanması yani; resmi yazılı bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri için zorunluluk olan bu duruma uyulmaması halinde; adi yazılı gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçersiz sayılıyor.






Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön