19 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu: Türkiye'de havalimanı sayısı 61'e çıkacak!

Adil Karaismailoğlu: Türkiye'de havalimanı sayısı 61'e çıkacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Şu anda 56 havalimanı yoğun bir şekilde işletiliyor. Bunların üzerine önümüzdeki yıl 5 tane daha havalimanı ekleyeceğiz, 61'e çıkartacağız" şeklinde konuştu.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Platin Global 100 Ödülleri 2021 programında önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ulaşım ve altyapı projelerinin ülke ekonomisinin dışında istihdam, ticaret, turizm, tarım ve diğer alanlara sağladığı katkılara da değindi.

Son 19 senede ülkede ulaşım, altyapı ve haberleşme alanlarında çok büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını kaydeden Adil Karaismailoğlu, bu süreçte çok iyi planlanmış yatırımların yapıldığını kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Son 19 yılda ülkemizde sadece bakanlığımız 1 trilyon 150 milyar liralık ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptı. Bunların önemli bir kısmını yüzde 80'ini genel bütçeden, devlet bütçesinden karşıladık" dedi.

Projelerle ilgili detaylar paylaşan, Bakan Adil Karaismailoğlu, denizcilik, haberleşme ve uzay yatırımlarının art arda yapıldığını kaydetti.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye de havalimanı sayısı 61 e çıkacak!

Bakan Adil Karaismailoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın sürecinde dahi yatırımlarına ara vermediklerini dile getirerek, Türkiye'nin yaptığı bölünmüş yol ve otoyollarla trafik kazalarında ve yoğunluğunda azalmalar olduğunu ve hayata geçirilen projelerin zaman ve yakıttan ciddi tasarruf sağladığını söyledi.

Yaptığı açıklamada AK Parti hükümetleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hava yolunun halkın yolu olduğunu dile getiren Adil Karaismailoğlu, "Aynı şekilde demir yollarının komplesini yeniden elden geçirdik. Ülkemiz daha yakın zamanlarda yüksek hızlı tren konforuyla tanıştı. Şu anda yapımı devam eden 4 bin kilometrelik hızlı tren projemiz var. Bu hızlı trenlerde hem yük hem de yolcu taşınacak" ifadelerini kullandı.
Havalimanı yatırımlarına değinen Karaismailoğlu, "Şu anda 56 havalimanı yoğun bir şekilde işletiliyor. Bunların üzerine önümüzdeki yıl 5 tane daha havalimanı ekleyeceğiz, 61'e çıkartacağız" şeklinde konuştu.

'Kamu-özel iş birliğiyle toplamda 37,5 milyar dolarlık proje hayata geçirdik'

Bakan Adil Karaismailoğlu, kamu-özel iş birliğiyle inşa edilen projelere değinerek, bu sistemle mega projelerin devletin kasasından bir kuruş çıkmadan inşa edildiğini belirtti.

Hayata geçirilen mega projeler kapsamında İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi projelerin sağladığı katkılara da değinen Bakan Adil Karaismailoğlu, kısa zamanda hizmete açılan bu projelerin işletme süresi boyunca devletten herhangi bir masraf çıkmadığını belirtti.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye de havalimanı sayısı 61 e çıkacak!

Bakan Adil Karaismailoğlu, kamu-özel iş birliğiyle 19 senede toplamda 38 projede, 37,5 milyar dolarlık proje yaptıklarını kaydederek, hayata geçirilen bu projelerin hepsinin kamuya açık ihalelerle, birden fazla firmanın verdiği teklifle kazanıldığını söyledi.

Hayata geçirilen İstanbul Havalimanı projesiyle ekonomiye kazandırdıklarını, şu anda 200 bine yakın kişiye istihdam sağlandığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Devletten bir kuruş çıkmadan böyle büyük bir mega yapıyı ülke ekonomisine kazandırıyorsunuz. İşletme süresi boyunca 22 milyar avroluk kira geliri sağlanacak. Ayrıca garanti etmiş olduğunuz yolcu sayısını geçtiği için ilk yıl, 2019'da, 22 milyon avroluk devlete ekstra bir gelir sağlandı" dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, gerek bakanlık gerekse kamu-özel iş birliğiyle çok kıymetli projelerin hayata geçirildiğini kaydedek, inşa edilen bu projelerin ülke ekonomisine ve vatandaşlara sağladığı kolaylıklara da değindi.

Yapılan eleştirilerle de ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, "Bu gelişim ve değişim süreci devam edecek. Muhalefet etmek vatanına, milletine yapılan hizmete düşmanlık yapmak değildir. Bakanlık olarak vatanımıza, milletimize hizmetimizi artıracak her türlü eleştirinin başımızın üzerinde yeri var" dedi.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!


Geri Dön