20 / 04 / 2024

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale'de Karayolları 44. Şube Şefliğinin açılış törenine katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, törende önemli açıklamalar yapan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'de 19 sene önce başlayan yeni ulaşım ve iletişim çağının daha da hızlanarak gelişim ve dönüşüm süreciyle sürdüğünü kaydetti.

Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Şimdiye kadar yaşandığı gibi bundan sonra da ulaşım ve haberleşme sektörlerinin, başta ekonomi olmak üzere her alandaki gelişmenin ana lokomotifleri olarak Türkiye'nin geleceği için önemli roller üstleneceği anlamına gelmektedir. Ülkemiz adına başlattığımız yeni dönüşüm sürecinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bize büyük sorumluluk düşüyor. Bu bilinçle ülkemizin ihtiyaçlarını tespit ediyor, planlamalarımızı yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine kuruyoruz."

Türkiye nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL lik yatırım!

Bakan Adil Karaismailoğlu, bu hedefler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yol medeniyettir" diyerek kendilerine açtığı müreffeh yolda, vatana ve millete hizmet vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Karaismailoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bakanlığımızca eskimiş, bozuk yollar kısa bir sürede çağın ihtiyacına uygun olarak çift şeritli yollara dönüştü. Eski ekipmanlar yerine, son derece teknolojik araçları bünyemize kattık. Birileri gibi şikayet etmedik, hep çalıştık. 19 yılda Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığımızca yaklaşık 1 trilyon 145 milyar lira yatırım yaptık. Bunun 698 milyarını kara yollarına harcadık. Bugün, 2003 yılındaki bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 101 kilometreden 28 bin 530 kilometrenin üzerine çıkardık. Köprü ve viyadük uzunluğumuzu 724 kilometreye ulaştırdık. 50 kilometre olan toplam tünel uzunluğumuzu ise 600 kilometre artırarak 650 kilometreye yükselttik."

Türkiye nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL lik yatırım!

"Bölünmüş yollarla 22 milyar lira tasarruf sağladık"

Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı önemli açıklamalarda bölünmüş yollar sayesinde ortalama hızı 40 kilometreden 88 kilometreye çıkardıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı:

"2003-2020 yılları arasında araç sayısı yüzde 170 ve taşıt hareketliliği yüzde 150 düzeyinde artmasına rağmen altyapı geliştirme çalışmalarımız sayesinde can kaybını yüzde 81 düzeyinde azalttık. Bölünmüş yollarımız sayesinde yılda 22 milyar lira tasarruf sağladık. Yaklaşık 4,5 milyon ton daha az karbon emisyon gerçekleştirdik. İş gücü olarak da yaklaşık 315 milyon saat, bir başka deyişle 12 milyar 965 milyon lira tasarruf ettik. Bölünmüş yolların yanı sıra ülkemizdeki tüm yolların yüksek performanslı, uzun ömürlü ve güvenli olması hususuna da büyük önem vermekteyiz. 2003-2020 yılları arasında yılda ortalama 14 bin 20 kilometre asfaltlama çalışması yaptık. BSK yol uzunluğunu 29 bin kilometreye ulaştırdık. Böylece Karayolları Genel Müdürlüğümüz sorumluluğundaki 68 bin 541 kilometre bölünmüş yol ağının yüzde 42'sini BSK durumuna getirdik."

Kanal İstanbul Türkiye'nin denizlerdeki hakimiyetin artıracak!


Geri Dön