25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul Türkiye'nin denizlerdeki hakimiyetin artıracak!

Kanal İstanbul Türkiye'nin denizlerdeki hakimiyetin artıracak!

Meclis Bütçe görüşmelerinde önümüzdeki yıllara ilişkin yapılacak planlamaları anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un önemine değindi. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Meclis Bütçe görüşmelerinde,geçmiş dönemde yapılan yatırımlar hakkında değerlendirdi. Sabah'ta yer alan habere göre; Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik de açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul Türkiye nin denizlerdeki hakimiyetin artıracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'a ilişkin, "Dünya deniz taşımacılığına yeni bir soluk getirecek, Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hâkimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını aralıyoruz. Dünyadaki ticaret hacmi ve bölge ülkelerindeki gelişmeler dikkate alındığında boğazdan geçen gemi sayısının 2035 yılında 52 bine, 2050'li yıllarda ise 78 bine ulaşacağı öngörülmektedir. 

Kanal İstanbul Türkiye nin denizlerdeki hakimiyetin artıracak!

Bugün, Boğaz'da ortalama bekleme süresi, yaklaşık 14,5 saattir. Bekleme süresi gemi trafiğine, hava şartlarına, yaşanacak bir kaza veya arızaya bağlı olarak 3-4 günü hatta haftayı bulabilmektedir. Kanal İstanbul kapsamındaki ilk ulaşım köprüsü Sazlıdere Köprüsü'nün temelini atarak projemize başladık. Yine diğer ulaşım geçişi olan; Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren hattı inşaatı kapsamında Halkalı-Ispartakule arası demiryolu hattı projemizi de Kanal'ın altından tünel ile geçecek şekilde planladık" açıklamasını yaptı.

Kanal İstanbul'a alternatif finansman modeli!


Geri Dön