19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul Türkiye'nin stratejik bir projesidir!

Kanal İstanbul Türkiye'nin stratejik bir projesidir!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Kanal İstanbul Türkiye'nin stratejik bir projesidir, İstanbul'un can ve mal güvenliğini teminat altına alma projesidir" dedi...



Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk'te yayınlanan "Seçime Doğru Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yıldırım, Kanal İstanbul'un bir eğlence projesi olmadığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kanal İstanbul Türkiye'nin stratejik bir projesidir, İstanbul'un can ve mal güvenliğini teminat altına alma projesidir. Oradan her yıl 11 bin tanker geçiyor, her biri bir nükleer bomba. Bu konuları bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor. Yerli arabayı niye yapmayacağız kardeşim! Otomotiv sektörü en fazla istihdam oluşturan, döviz kazandıran bir sektör. Niye karşı çıkıyor? AK parti söyledi diye karşı çıkıyorlar. Bütün muhalefet adaylarının ittifak ettiği tek şey var. Bir Recep Tayyip Erdoğan iktidardan gitsin, 'ne olursa olsun' bunu söylüyorlar, ısrarla, hepsi. İkincisi, AK Parti'nin yaptığı işleri durduralım, bozalım, yakalım. Siz yıkım ekibi misiniz kardeşim. Ağzınızdan bir hayırlı, güzel söz çıksın, millete moral verin, 'daha fazlasını yapacağız' deyin."


Geri Dön