26 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin stratejik projesi Kanal İstanbul'un inşası tamamlanmadan önce; gemi trafik yönetimi, kılavuzluk ve römorkör hizmetleri ile acil durum hizmetlerinin tamamını kapsayan kanal emniyetinin sağlanması için işletme modelini belirleyeceğiz." dedi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Beylerbeyi'ndeki Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde Deniz Trafik Operatörleri Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri, kılavuz kaptanlar ve deniz trafik operatörleri ile buluştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ülkenin geleceği adına binlerce projenin yapımını üstlenirken deniz trafik hizmetleri çalışanlarını ve kılavuz kaptanları el üstünde tutmayı sürdürdüklerini dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, bu alanlarda çalışanların üstlendiği görevin önemine de değindi.

Adil Karaismailoğlu ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda denizcilik sektörünün mevcut durumunu, sorunlarını ve geleceğini görüştüklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu şunları dile getirdi:

"Belirlediğimiz hedefler çerçevesinde; Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin teknolojik altyapısını güçlendireceğiz. Seyir emniyetine yönelik yüzer seyir yardımcıları ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarının uzaktan izleme sisteminin modernizasyonu tamamlayacağız. Acil durumlara müdahale amaçlı deniz araçlarının sayısını artıracağız. Akıllı ulaşım sistemleri, e-navigasyon, karar destek sistemleri ve gelecekte denizlerde seyretmesi öngörülen otonom gemiler gibi deniz ulaştırmasında, maliyet avantajını ve emniyeti artıracak sistemlere yönelik strateji belgesini oluşturacağız. Türkiye'nin stratejik projesi Kanal İstanbul'un inşası tamamlanmadan önce; gemi trafik yönetimi, kılavuzluk ve römorkör hizmetleri ile acil durum hizmetlerinin tamamını kapsayan kanal emniyetinin sağlanması için işletme modelini belirleyeceğiz."

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!


Geri Dön