23 / 04 / 2024

Adım başı kiralık dükkan ilanları artık şaşırtmıyor!

Adım başı kiralık dükkan ilanları artık şaşırtmıyor!

İpsos’un araştırmasına göre vatandaş yorgun ve bıkkın. Perakendenin duayenlerinden Abdullah Kiğılı, “İkinci dalga geldi. Endişeliyiz” diyor. BMD Başkanı Sinan Öncel de “Hafta sonu kapanma halinde sıkıntı artacak” dedi. Adım başı kiralık mağaza ilanları artık şaşırtmıyor.



İpsos’un araştırmasına göre vatandaş yorgun ve bıkkın. Perakendenin duayenlerinden Abdullah Kiğılı, “İkinci dalga geldi. Endişeliyiz” diyor. BMD Başkanı Sinan Öncel de “Hafta sonu kapanma halinde sıkıntı artacak” dedi. 

Turizm sektöründen sonra perakende de salgında artık başladığı kabul edilen ikinci dalganın korkusunu yaşıyor. Birinci dalganın yarattığı kriz caddelerde, alışveriş merkezlerinde kapanan mağazalarla açıkça görülüyor. Adım başı kiralık mağaza ilanları artık şaşırtmıyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; perakende sektörü ilk dalga sırasında en fazla etkilenen sektörlerden biri oldu. Fakat devlet destekleriyle sıkıntılar belirli bir ölçüde atlatıldı. 335 üyeli Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) anketine göre katılan 132 üyenin eylül ayında ciroları geçen yılın yüzde 70’lerine ulaştı. Ama birinci dalga bitmeden ikinci dalgası başlayan salgın, dünyadan olumlu yönde farklılaşan bu sektörde kaygıları, endişeleri yeniden canlandırdı. 

Adım başı kiralık dükkan ilanları artık şaşırtmıyor!

DÜNYA YENİDEN KAPANIYOR

Almanya, İtalya, Fransa gibi ülkelerin yeni tedbirleri tartıştığı, yeniden kapanma sinyalleri verdiği ortamda Türkiye’de de hafta sonları AVM’lerin kapatılma ihtimali yükseliyor. Perakendenin önemli isimlerinden BMD Başkanı Sinan Öncel, şu ana kadar desteklerle sektörün krizi dünyadan daha iyi yönettiğini belirtti, ancak endişesi yeni kısıtlamaların gelmesi. Hazır giyim sektörünün duayenlerinden Abdullah Kiğılı da toplumda endişelerin arttığını vurguluyor. “Mutlu olmayan insan alışveriş yapmaz. Salgında ikinci dalga geldi. Endişelerimiz arttı” dedi. 

Adım başı kiralık dükkan ilanları artık şaşırtmıyor!

Kiğılı da devletin desteğiyle ayakta durduklarına dikkat çekiyor. Kiğılı, mağaza kapatma konusunda ise artık “Gözünün yaşına bakmadan kapatıyoruz mağazamızı. Dava açılsa bile” diyor. Bugüne kadar 10 mağazasını kapattığını da belirtiyor. Turizm ve perakende iki önemli sektör. İstihdam kaynağı. Kredi yapılandırmalarıyla, vergi ötelemeleriyle, çalışan desteğiyle şirketler, markalar şimdilik ayakta duruyor. Asıl gerçekler salgının bitmesiyle görülecek.

Sinan Öncel: AVM'lerde ciro kirasından daha adil bir seçenek görünmüyor!


Geri Dön