16 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: 20 bin metrekarelik alanda dönüşümü başlattık!

Ahmet Misbah Demircan: 20 bin metrekarelik alanda dönüşümü başlattık!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "277 yapının bulunduğu 20 bin metrekarelik alanda dönüşümü başlattık. Burada tarih yazılıyor" dedi. Beyoğlu Belediyesi'nin projeleriyle, çevresel, tarihi, mimari ve kültürel değerleri korunarak yeniden yapılandırılıyor.



Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı360 Projesi, toplam 9 adadan meydana geliyor. Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle Tarlabaşı'ndaki tarihi binalar, aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla yenileniyor. 


MÜCADELE PROJESİ 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "2004'te belediye başkanlığına başladığımız zaman bölgedeki riskli ve depreme dayanıksız binaları tespit ettik. 12 yılda 2 binden fazla binanın rölöve ve restore edildiğine şahit olduk"dedi. Bunların başında da Tarlabaşı Projesi'nin olduğu yerin geldiğini ifade eden Demircan, "Şu anki devam eden ve 277 yapının bulunduğu bu 20 bin metrekarelik alanda bu dönüşümü başlattık. Tarlabaşı'nda yapılan tam bir mücadele projesidir. Burada gerçekten bir tarih yazılıyor" diye konuştu. 


Haziranda proje açığa çıkıyor


DEMİRCAN, Tarlabaşı projesiyyle ilgili inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Haziranda insanların proje alanının bir bölümünü kullanmaya başlayacağınıbelirten Demircan, şöyle devam etti: "Tarlabaşı'nda arsa ve ev fiyatları da 50 kat arttı. Son 10-12 yıl içerisinde yatak kapasitesinde 6 binden 45 bine geldi. Bölgede son 10 yılda 100 bin yeni istihdam sağlandı. Günlük 100 bin istihdama hafta içi günlerde milyon insan geliyor."


Akşam


Geri Dön