26 / 04 / 2024

Adıyaman 150 Yataklı Devlet Hastanesi projesi TBMM'de!

Adıyaman 150 Yataklı Devlet Hastanesi projesi TBMM'de!

Adıyaman'da yapılması planlanan 150 Yataklı Devlet Hastanesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'da yapılması planlanan 150 Yataklı Devlet Hastanesi projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Adıyaman ili, Merkez ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında bulunan ve Devlet Hastanesi olarak hizmet vermekteyken yıkılan hastanenin yerine yapılacağı söylenen 150 yatak kapasiteli hastaneye ilişkin aradan geçen uzun zamana rağmen fiili herhangi bir çalışmanın yapılmadığı gözlemlenmiştir. 
Bahsi geçen hastanenin merkezi bir konumda ve kolay ulaşılır olması, il hastanesi olması ve benzer hususlar birlikte değerlendirildiğinde bugüne kadar bitirilmemiş olması sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen yurttaşlarımızın mağduriyetler yaşamasına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde tek hastanenin olması bulaş riskini arttırmakta ve devlet hastanesinin önemini gözler önüne sermektedir'' diye konuştu. 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1. Yıkılan Adıyaman Devlet Hastanesinin yerine yapılacağı söylenen 150 Yataklı Devlet Hastanesinin projesi tamamlanmış mıdır? Tamamlanmadıysa ne aşamadadır? 
2. 150 Yataklı Devlet Hastanesi yapım işi ihalesi yapılmış mıdır? Yapılmadıysa bu hastanenin yapım işi ihalesi hangi tarihte yapılacaktır? 
3. 150 Yataklı Adıyaman Devlet Hastanesi inşaatına ne zaman başlanacaktır? 
4. Adıyaman halkının uzun yıllardır beklediği 150 Yataklı Devlet Hastanesi ne zaman vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır? 


Geri Dön