26 / 04 / 2024

Adıyaman Çelikhan Çayı ıslah ediliyor!

Adıyaman Çelikhan Çayı ıslah ediliyor!

Çelikhan'ın yıllardır büyük özlem ile beklediği Çelikhan Çayı ıslah ediliyor. Mart ayı içerisinde başlanılacak olan çalışmada ilk etapta Devlet Hastanesinin yanından gelen dere ve Yukarı Mezarlık ile Devlet Hastanesine kadar yapılması planlanıyor.



Çelikhan'ın yıllardır büyük özlem ile beklediği Çelikhan Çayı ıslah ediliyor. 

Mart ayı içerisinde başlanılacak olan çalışmada ilk etapta Devlet Hastanesinin yanından gelen dere ve Yukarı Mezarlık ile Devlet Hastanesine kadar yapılması planlanıyor. 2 ve 3 etapta ise Heceri Köprüsüne kadar çift taraflı duvar örülecek. 


Çelikhan İlçesi Çelikhan Çayı 2. Kısım ve 8 nolu Kuru dere Taşkın Koruma İnşaatı yapım işi sözleşmesi 20. Bölge Müdürü V. Ali Kazancı ve yüklenici firma yetkilileri arasında imzalandı. Harıkçıoğlu Yapı Malz. İnş. ve Tic.Ltd. Şti.tarafından yapılacak olan inşaatın ihale bedeli 2.559.120.00 TL olup; 30.01.2017 tarihinde işe başlanacaktır. 380 gün sürecek olan inşaat 14.02.2018 de bitirilmesi planlanmaktadır. Taşkın koruma inşaatı kapsamında; 1550 m çift taraflı istinat duvar, Çeşitli Demir İşleri Yapılması Duvar Üstü Korkuluk Yapılması, Boyanması ve Montajı İşi ile uygulama proje yapımı işleri yapılacaktır. Adıyaman-Çelikhan İlçesi Çelikhan Cavı 2. Kısım ve 8 nolu Kuru dere Taşkın Koruma 

Islah Ediliyor! 


İnşaatı projesinin tamamlanmasıyla AdıyamanÇelikhan İlçe merkezi taşkın riski önlenerek vatandaşın can ve mal güvenliği sağlanmış olacaktır" denildi. 


Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, konu hakkında yaptığı açıklamada yıllardır büyük emek verdikleri Çelikhan çayı projesinde ilk aşamanın ihalesinin yapıldığını ve mart ayı ile birlikte işe başlanılacak olması nedeni ile DSİ yetkilileri ve Milletvekillerine teşekkür ettiğini söyledi.


Adıyaman Günebakış Gazetesi


Geri Dön