26 / 04 / 2024

Adıyaman Gerger'in yol sorunu meclis gündeminde!

Adıyaman Gerger'in yol sorunu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gerger ilçesinin yol sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Bakan Turhan'a herhangi bir çalışma olup olmadığını sordu...



Adıyaman Gerger in yol sorunu meclis gündeminde!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gerger ilçesinin yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Tutdere sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Tutdere önergesinde "Adıyaman ilimize bağlı Gerger ilçemizi ilimize ve çevresine bağlayan kara yolları yıllar öncesine ait teknik ve çalışmalarla tamamlanmış olduğundan günümüzün taleplerine ve ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Yolların mevcut durumu üçe halkı ve oraya gitmek isteyenler için bir kâbus hâline dönmüştür. Geçtiğimiz günlerde Tillo Köyüne giden karayolu çökmüş ve güzergâhı kullanan insanlar “şans eseri” büyük bir felaketten kıl payı kurtulmuşlardır. Gerger ilçemizde yaşayan ve bu bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar için risk taşıyan ve felaketlere sebep olması muhtemel kara yolları bugüne kadar tamamlanmamış ve standartlara uygun hale getirilmemiştir." şeklinde açıklamada bulunarak herhangi bir çalışma olup olmadığını sordu.

Tutdere'nin soruları

1- Gerger ilçesini Adıyaman’a ve çevresine bağlayan yollar ile ilgili yürütülen herhangi bir çalışma mevcut mudur?

2- Gerger ilçesine bağlı Tillo köyünün felaketlere sebep olması muhtemel karayolunun standartlara uygun hale getirilmesi ilgili yürütülen herhangi bir çalışma mevcut mudur?

3- Gerger halkının uzun süredir beklediği bu yol sorunu ne zaman çözülecek?
 


Geri Dön