26 / 04 / 2024

Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaat ihalesi meclis gündeminde!

Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaat ihalesi meclis gündeminde!

Antalya Şehir Hastanesi inşaat ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Şehir Hastanesi inşaat ihalesine ilişkin soru önergesi verdi. Budak, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Budak, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması için gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Budak, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Antalya'nın Kepez ilçesinde geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan 1000 yataklı Şehir Hastanesi'nin Kolin İnşaat ve Pekerler İnşaat ortak şirketi olan Nesma Yapı tarafından yapıldığı, söz konusu firmanın projeyi davet usulü ile 990 milyon TL'ye üstlendiği bilgisi kamuoyuna yansımıştır.''

Antalya Şehir Hastanesi nin inşaat ihalesi meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın soruları:
1) Antalya Şehir Hastanesi ihalesi ne zaman, hangi usulle yapılmıştır?

2) Söz konusu ihaleye kaç firma davet edilmiş ve kaç firma katılmıştır?

3) Basına yansıyan ihalenin istisnai ihaleler için kullanılan “21-b usulü” ile yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu yöntemle yapılmasının gerekçesi nedir? Nasıl bir kamu yararı bulunmaktadır?

4) İhaleyi kazanan firma ihaleyi hangi şartlarda almıştır?

5) İhaleyi kazanan Pekerler İnşaat firmasının internet sitesinde şirketin Sağlık Bakanlığı için çok sayıda hastane inşaatı yürüttüğü görülmektedir. Son dönemde yapılan çoğu ihalenin söz konusu şirket tarafından kazanılmasının nedeni nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön