25 / 04 / 2024

Adıyaman Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi mecliste!

Adıyaman Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman ilinde bulunan Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Adıyaman-Gölbaşı Karayolunun 25. kilometresinde, Börgenek mevkisinde, Göksu Çayı üzerinde bulunan ve uzun yıllardan beri yoğun bir biçimde kullanılmakta olan ve gözle görünür şekilde hasarlar bulunan Göksu Köprüsü yurttaşlarımız için tehlike arz etmektedir'' diye konuştu.

Tutdere, açıklamalarına şöyle devam etti: ''Vatandaşlarımız köprüyü kullanırken büyük korku yaşamaktadırlar. Ancak hali hazırda şehrin batı yönünde Göksu Köprüsünün bulunduğu lokasyon dışında bir başka gİriş-çıkış bulunmamaktadır. Aynca bu köprü ağır tonajlı araçlar tarafından da yıllardan beri kullanılmaktadır. Özetle hususi araçlar dışında şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsler ve yük taşıyan ağır araçlar da sürekli olarak Göksu Köprüsünü kullanmaktadırlar. Bahsedilen bölgede başka bir alternatif olmadığı için yurttaşlarımız yıkılma tehlikesi bulunan köprüyü kullanmak mecburiyetindedirler. Göksu Köprüsünün hâlihazırdaki durumu tüm yurttaşlarımız İçin büyük tehlike arz etmektedir. Köprüdeki hasarlar çıplak gözle dahi gözlemlenebilmektedir. Bu durum yurttaşlarımızı tedirgin etmektedir. Bahsedilen köprünün çökmesi neticesi oluşabilecek herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmaması, hiçbir yurttaşımızın bu durumdan zarar görmemesi için Göksu Köprüsünde gerekli çalışmaların ivedi olarak yapılması gerekmektedir.''

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- Adıyaman - Gölbaşı Karayolunun 25. kilometresinde bulunan Göksu Köprüsü’nde bakanlığınız veya bağlı kuruluşlarca herhangi bir denetim yapılmış mıdır? 

2- Göksu Köprüsünün mevcut haliyle ilgili bakanlığınız veya bağlı kuruluşlar tarafından hazırlanmış bir “Durum Raporu’’ var mıdır? 

3- Göksu Köprüsü’nün yenilenmesine veya yıkılarak yeniden yapılmasına ilişkin yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır?


Geri Dön