23 / 04 / 2024

Adıyaman Kahta'da 2017'de 5 okul hizmete girecek!

Adıyaman Kahta'da 2017'de 5 okul hizmete girecek!

Adıyaman'ın Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta'da devam eden yatırımları ve yeni projeleri basın mensupları ile paylaşarak ilçede çok ciddi yatırımların olduğunu söyledi.



Adıyaman  Kahta Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısına Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü Sırrı İnan İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Can, İlçe Sağlık Müdürü Selahattin Karataş, İl Genel Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Gazı Kaya, Kahta'da eğitim, sağlık, spor, kültür ve sosyal gibi alanlarda çok ciddi yatırımların olduğuna dikkat çekerek ilçede devam eden projeleri ve hayata geçirilmesi düşünülen yatırımları basın mensupları ile paylaştı. 


İlçede eğitim alanında büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Kaymakam Kaya, "İkili eğitime son vermek için büyük gayretler sarf ediyoruz. Bu anlamda 3 tane okulun yapımı devam ediyor. 2 okul ise proje aşamasında. Bunlarla birlikte 5 okulun faaliyete girmesi ile birlikte 2016-2017 öğretim yılında Allah'ın izni ile tekli eğitime geçilecek. İlçe Müdürlüğümüzün yeni binasının planlaması bitti. İhalesi yapılacak. Emniyet teşkilatımıza 32 dairelik lojman yapacağız. 


Ayrıca Kahta Stadyumunun ışıklandırma sorununu hallediyoruz. Stadın ışıklandırılması ile ilgili ödenek aktarıldı. Çok yakın bir zamanda ihalesi yapılarak ışıklandırılma çalışmalarına başlayacağız. 42 milyona mal olacak olan 2 bin 500 kişilik spor kompleksi projesi de yatırım programına alındı. Bu proje de artık ihale aşamasında. Yeni SGK binasının için ön tarafta bulunan iş yerlerinin kamulaştırılması yapıldı. SGK hizmet binasının tamamlanması ile beraber çevre düzenlemesi de yapılarak eski çarşının da çehresini değiştirecek. Öte yandan Kahta Devlet Hastanesine çevre köylerden ve ilçelerden gelen vatandaşlarım izin konaklanması için bir misafirhane binası yapacağız. Bu konuda Belediyemiz hastanenin karşısında bulunan parkı bize tahsis etti. Bunun için imar işlemleri de tamamlandı. Hastanemize gelen refakatçilere 3 öğün yemek verecek şekilde bir misafirhaneyi de en kısa zamanda yapmaya başlıyoruz" dedi. Yem Hükümet Konağı'nın Temmuz ayının sonunda hizmete gireceğini belirten Kaya, " Yehı Hükümet binasının bahçesinde insanlar oturup dinlenebilecek. Adeta bir meydan görünümüne kavuşacak. 


1 Nolu Sağlık Ocağı bahçesinde yeni bir 112 Acil Servis istasyonu yapılacak. Bunun planlaması yapıldı. Menderes Mahallesinde ise belediye tarafımdan DSİ kanalı yakınında tahsisi yapılan park yeri içerisinde 2 aile hekim mm hizmet vereceği sağlık ocağı yapılacak. Ayrıca, Gölgeli ve Bozpınar köylerinde yapılan sağlık ocaklarının inşaatları bitti. Akıncılar Beldesi'ndeki Sağlık Ocağı inşaatı ise devam ediyor" ifadelerini kullandı. 


İçme suyu ile ilgili dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, "Haydaran İçme Suyu Projemiz son tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda içme suyu boru hattı döşeme çalışmaları sürüyor. 


İçme suyu ile ilgili dedikodulara itibar etmeyiniz. Çünkü bu projenin sağlık bakanlığının izni var. Devlet zararlı bir suyu böyle büyük bir para harcayarak asla izin vermez. Proje aşamasından önce ilk olarak suyun temiz olup olmadığına bakılır. Daha sonra da akacak su litresinin yeterli olup olmadığına bakılarak projenin onayı veriliyor. Hay daran İçme Suyu temiz ve içilebilir bir sudur. Bazı hazır su satıcıları başta olmak üzere bazı kesimler bilinçli olarak içme suyumuzla ilgili zaman zaman çeşitli iftiralar atıyorlar. Yıllardır hangi suyu içiyorsak bugün de aynı suyu içiyoruz. İlçemize farklı bir su getirmedik. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından düzenli olarak içme suyumuzdan numuneler alınmakta. Bir sıkıntı söz konusu olduğunda kendileri zaten müdahalede bulunurlar. Yine söylüyorum hiç kimse bu tür dedikodu ve iftiralara itibar etmesin" dedi. 


Yeni Mezbahane inşaatı ara vermeden devam ettiğini belirten Toprak "İlçemizin dört bir tarafında başta alt yapı olmak üzere, yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sıcak asfalt ilgili bir kısım ihaleleri yaptık. 


Bir kısmı ise devam ediyor. İlçemizin en büyük caddeleri olan İsmet Paşa, Evren ve Eski Kahta caddelerini de yakın zamanda asfaltlayacağız" şeklinde konuştu. Kahta'nın hiçbir dönemde almadığı hizmetleri bu dönem aldığını belirten AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, "Şu anda düşüncede olan, dar gelirli ve emekli insanlarımız için 3.Etap  TOKİ  konut projesi, Eski Çarşı, Bayraktar ve Kanıgenik mahallelerim kapsayacak kentsel dönüşüm projelerimiz var. Besni bugün 4. Etap TOKİ projesini hayata geçirirken bizde 2 proje gerçekleşmiş durumda" diye konuştu. 





Yeni Malatya


Geri Dön