25 / 04 / 2024

Adıyaman Oturakçı Pazarı’ndaki çalışmalar tamamlanmak üzere!

Adıyaman Oturakçı Pazarı’ndaki çalışmalar tamamlanmak üzere!

Adıyaman Belediyesi’nin girişimleriyle projesi hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak yapımına başlanan sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...




Adıyaman Oturakçı Pazarı’nda yapımı devam eden sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları tamamlanmak üzere. 


Adıyaman Belediyesi’nin girişimleriyle projesi hazırlanan ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak yapımına başlanan sokak sağlıklaştırma uygulama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında pazarın 2 ayrı sokağına 7 metre yüksekliğinde modern çatı yapıldı. Çatıyla birlikte sokakların altyapısı da yenilendi. 


Oturakçı Pazarı’nda yapılan çalışmaların esnafı da mağdur etmeden hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, “Şehrimizin en eski ticaret merkezi olan tarihi Oturakçı Pazarımızın restore edilerek, cazibe merkezi haline getirilmesi için Belediye olarak bir süre önce gerekli çalışmaları başlattık. Kentimizin kuruluşundan bugüne kadar ticaretin merkezi ve nazarımızda büyük bir değeri olan pazarımıza güzel bir görünüm kazandırmak amacındayız. Girişimlerimiz neticesinde, pazarımıza sokak sağlıklaştırma uygulama amaçlı güzel bir proje hazırlandı. Akabinde Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanarak ihale edildi. Proje kapsamında çarşımızın 2 sokağının üstüne çatı yapıldı. Sokakların altyapısı yenilendi. Zeminine bazalt taşı döşendi. Yağmur suyu olukları oluşturuldu. Çatının alt kısmına ahşap döşeme ve LED aydınlatmalar döşendi. Dükkânların ön siperleri yeniden yapıldı. Bir sokağımız tamamen bitti. 2. sokağımızda bazı ufak tefek işler kaldı. Önümüzdeki günlerde öbür sokağımız da tamamlanacak ve bu vesileyle tarihi pazarımızı hem Adıyamanımızın ticaretine, hem de turizme kazandırmış olacağız.” dedi.


Malatya Son Havadis


Geri Dön