25 / 04 / 2024

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Hazineye ait taşınmazların satışı hususunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü “2 yıla kadar taksit”, “KDV'siz ödeme”, “Emlak Vergisinde 5 yıl muafiyet” açıklamalarında bulunmaktadır. Ancak yine bir devlet kurumu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraya verdiği taşınmazlardan kira ücretlerini tahsil etmediği ortaya çıkmıştır'' diye konuştu. 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1. Adıyaman ili, Merkez ilçesinde yapılacağı belirtilen Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu 3. Etap projeleri tamamlanmış mıdır? Tamamlanmadıysa projeler ne aşamadadır? 
2. Adıyaman ili, Merkez ilçesinde yapılacağı belirtilen Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu 3. Etap yapım işi ihalesi yapılmış mıdır? Yapılmadıysa bu işlerin yapım işi ihalesi hangi tarihte yapılacaktır? 
3. Adıyaman ili, Merkez ilçesinde yapılacağı belirtilen Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi inşaatına ne zaman başlanacaktır? 
4. Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi için 2021 yılında ödenek ayrılacak mıdır? Ne kadar ödenek ayrılacaktır? 
5. Kahta Yeni Kale Restorasyonu 3. Etap çalışmaları ne zaman ne aşamadadır? Bu çalışmalar ne zaman bitirilecektir? 
 


Geri Dön