28 / 03 / 2024

Adıyaman'da 300 yataklı hastanenin proje ihalesi yapıldı!

Adıyaman'da 300 yataklı hastanenin proje ihalesi yapıldı!

Adıyaman Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin proje ihalesinin yapıldığını açıkladı.



Taş, yaptığı açıklamada, Adıyaman’ın sağlık noktasında çok önemli bir seviyeye geldiğini söyledi.


Geçmişte 10-13 yıl içerisinde bütün ilçelere kazandırılan devlet hastaneleri yanı sıra il genelinde 40’a yakın sağlık tesislerinin tamamlanarak hizmete dahil edildiğini aktaran Taş, “Hali hazırda yatırım programında olan Eğitim Araştırma hastanemizin bitişik nizamında bulunan arsa üzerine 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi yatırım programında, bunun proje ihalesi bakanlığımız tarafından yapıldı. Önümüzdeki süreçte bunların ihale işlemlerine başlanılacak” dedi.


– 2. BASAMAKLI DEVLET HASTANESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINIYOR


Eski Devlet Hastanesinin de durumuna değinen Taş, şunları kaydetti:


“Bunun yanı sıra eski hastanemizin şuan yıkımını gerçekleştirdiğimiz eski devlet hastanesi yerinde daha önce sağlıklı yaşam merkezi planlanmıştı. Sonraki gelişmelerde tekrar burada ikinci basamak hastanenin planlamaya alınması kararlaştırıldı. Bunun süreci devam ediyor”


– AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ ARTIYOR


Aile Sağlık Merkezleri sayısının da arttığına dikkat çeken Taş, “Bunun yanı sıra il genelinde 9 adet aile sağlığı merkezi ile birlikte 6 tane 112 acil servis hizmetleri istasyonu yatırım programında, bunların ihalelerine başladık. İhale ilanlarına çıktık. Önümüzdeki süreçte Eylül ayı ile birlikte Ekim’in ilk yarısında bu birinci basamak sağlık tesislerimizin ihalelerini gerçekleştirmiş olacağız. İl özel idaresi ile bu çalışmamızı yapmaktayız. Bunların akabinde hakikaten il genelinde gerek birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri noktasında ilimizin fiziki alt yapısı bir şekilde güçlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.


– 112 ÖNEMLİ HİZMET VERİYOR


112 Acil Sağlık Hizmetleri biriminin önemli hizmet verdiğine dikkat çeken Taş, şunları aktardı:


“Bunun yanı sıra hastane öncesi acil servis hizmetleri kapsamında 112 hizmetlerimiz il genelinde kapsayıcı bir hal aldı. İl genelinde hali hazırda komuta kontrol merkezi bünyesinde çalışan 29 aile istasyonumuz var. İl genelinde ilave ettiğimiz ambulanslar ile birlikte 22 adet tam donanımlı ambulansla biz ilimize acil sağlık hizmetlerini vermekteyiz. Bunun yanı sıra ihtiyaç duyulduğunda helikopter ambulans ve uçak ambulanslarla da hastaların naklini gerçekleştirmekteyiz. İl, ilçe merkezinde vakaya ulaşım hızımız Türkiye ortalamasının çok iyi durumda. İlk 10 dakikada yüzde 96 düzeyinde vakaya ulaşım hızımız var. Kırsal da bu yüzde 90’lara ulaşıyor.  Bu iyi bir rakam”


– 112 BOŞ YERE ARANMASIN


Vatandaşlara çağrıda da bulunan Taş, “Tabi burada özellikle vatandaşa vereceğimiz mesaj 112 numarasını gereksiz yere meşgul etmemeleri noktasında bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Çünkü her meşgul edilen zaman dilimi içerisinde hakikaten acil sağlık yardımına muhtaç olan vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu duyarlılığımızı hep canlı tutmak istiyoruz. Amacımız, ilimizin herhangi bir yerinde acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşımıza zamanında ulaşıp etkin müdahalemizi yapıp gerekli sağlık tesisine naklini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda vatandaşımızdan hassasiyet bekliyoruz” şeklinde konuştu.



Adıyaman Haber


Geri Dön