20 / 04 / 2024

Adıyaman'da inşaat yatırımları artıyor!

Adıyaman'da inşaat yatırımları artıyor!

Son 3 yılda  171 yatırımcının teşvik belgesiyle yatırıma yöneldiği Adıyaman'da inşaat yatırımları artıyor. 



Teşvik kapsamında 6’ncı bölgede yer alan Adıyaman, son dönemde kentteki üniversitenin genişlemesi ve göçmen sayısının artmasıyla sosyoekonomik gelişimini hızlandırdı.  

 

Capital Dergisi'nin haberine göre, son 3 yılda Adıyaman’da 171 yatırımcının teşvik belgesiyle yatırıma yöneldiğini söyleyen Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, lobicilik faaliyetlerini artırdıklarını belirterek şöyle konuşuyor:

 

İNŞAAT İLK SIRADA
“Yatırımların ilk sırasında inşaat sektörü öne çıkıyor. Şehrimize yapılan yatırımların nitelik ve niceliklerini artırmak için lobi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun dışında ajandamızın en önemli başlıklarını dış ticaret projeleri oluşturuyor. Sanayicilerimizi dünya pazarıyla buluşturmak için tanıtım görüşmeleri ve yurt dışı organizasyonları tertipliyoruz.

 

YATIRIMLAR ARTACAK
Adıyaman dünya mermer rezervinin yüzde 4’lük kısmına sahip ve ciddi bir yatırım fırsatı sunuyor. Mermerle ilgili ihtisas OSB kuruluyor ve yatırımcılara yeni sahalar yaratılıyor. Bu yılı cazibe merkezi programları kapsamında ilimizde ciddi yatırımların olmasını bekliyoruz.”
 


Geri Dön