28 / 03 / 2024

Adnan Ertürk: Yapılandırmada çok güzel fırsatlar var, kaçırmayın!

Adnan Ertürk: Yapılandırmada çok güzel fırsatlar var, kaçırmayın!

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, 31 Ekim’de sona erecek olan yeniden yapılandırma konusunda güzel fırsatlar olduğunu belirterek “Fırsatı kaçırmayın” dedi. Ertürk, Varlık Barışı’nda da sürenin 31 Aralık’ta biteceğini hatırlattı.



Milyonlarca mükellefe ödeme kolaylığı sağlayan vergi borç yapılandırmasında başvuru süresi 31 Ekim’de dolarken, Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk’ten “Fırsatı kaçırmayın” tavsiyesi geldi. Yapılandırma konusunda güzel fırsatlar olduğunu aktaran Ertürk, “Yapılandırmadan ülke vatandaşlarının en üst seviyede yararlanması bizim için önemli” dedi. 


CEP’TEN KONTROL MÜMKÜN

Başkan Ertürk, yapılandırma kapsamında en fazla başvurunun Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile trafik cezalarına yönelik olduğunu bildirdi. Mükelleflere vergi borçlarını düzenli kontrol etmeleri yönünde çağrıda bulunan GİB Başkanı Ertürk, bu kapsamda cep telefonları için yeni bir uygulama geliştirildiğini açıkladı. Vergi borçlarının internet sitesinin yanı sıra artık akıllı cihazlardan da kontrol edilebildiğini ifade eden Ertürk, vergi borçlarının yanı sıra seçim cezaları veya yargılama masraflarının da buradan görülebileceğini söyledi. Askerlik, nüfus, ve seçim para cezasının yanı sıra komşunun camının kırılmasından sonra ortaya çıkan harç cezası da buradan görülebiliyor. Bu kapsamda ‘IOS ve Android’ telefonlardan ‘GİB mobil’ uygulamasına TC kimlik numarası ile girilerek sorgulama yapılabiliyor.  


YOĞUN KAMPANYA

GİB Başkanı Ertürk, yapılandırmanın kimseyi zorlama içinde bir Kanun olmadığını ifade ederek, “Eski kanunlarla mukayese edince daha ileri aşamada duruyor. O yüzden çok yoğun bir kampanya yürütüyoruz. Birincisi farkındalık oluşturmak. İkincisi de bilgilendirme. Anlaşılır olması için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Detay anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaş olayı daha iyi anlasın, daha iyi özümsesin. 31 Ekim itibariyle başvurusu sona eren bu yapılandırma kanunundan bu ülke vatandaşlarının en üst seviyede yararlanması bizim en önemli hedefimiz. Güzel fırsatlar var bu kanunda kaçırmayın” diye konuştu. GİB Başkanı Ertürk, borç yeniden yapılandırmasına odaklandıklarını ifade ederek Varlık Barışı’nın süresinin 31 Aralık 2016 tarihinde sona ereceğini söyledi.


Yoğun tanıtım kampanyasının başlatılacağını aktaran Ertürk “Vergi Kanunları kolay kolay anlaşılmıyor. Anlaşılır hale getirmek gerekiyor. Önce farkındalığı sağlamak arkasından gereken bilgilendirme yapmak. Rehber,  TV olabilir. Toplantılarla olabilir. Ne gerekiyorsa yapılacaktır” şeklinde konuştu. 


Star


Geri Dön