27 / 04 / 2024

Adnan Polat: Bankaların reel sektöre desteği artmalı!

Adnan Polat: Bankaların reel sektöre desteği artmalı!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat yaptığı açıklamada bankaların reel sektöre daha fazla destek olması gerektiğini söyledi.



Türkiye'nin büyük, kuvvetli ve jeopolitik olarak da çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Türkiye bu yaşananların üstesinden gelecek, hep birlikte geleceğiz. Sadece hükümet yapsın, devlet yapsın olmaz. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Çünkü hepimiz aynı kayığın içindeyiz. Kayık su alırsa herkesin ayağı ıslanacak” dedi.

Çürükler ayıklansın

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Polat, yıllardır ciddi olarak iş yapan firmalara can suyu verilerek, onların yola devam etmesinin sağlanmasının önemli olduğunu belirtti. Onların batmasının herkese zarar vereceğini söyleyen Polat, “Bir yerde domino etkisi yaratır. Ona çok dikkat etmek lazım ama bir sepetin içinde gerçekten çürük elmalar da varsa onları ayıklamak lazım. Çünkü diğerlerine sirayet ediyor” diye konuştu. Polat, konkordato konusunu da istismar edenlerin olduğunu, bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Kredi almak zorlaştı

Bankalardan kredi almanın çok zorlaştığını da söyleyen Polat, “Bir anda herkes bankalardan kaynak talebinde bulununca, herhalde talep istiap hadlerinin üzerine çıktı. Bankalar da haliyle sıkıntıda olanlara her an yardımcı olamıyor ama bu durum da sıkıntıyı daha fazla büyütüyor. Teşvikler de devam etmeli" dedi.

AB’nin güvencesi Türkiye

Adnan Polat, Türkiye’nin birinci derecede ekonomik açıdan bağımlı bulunduğu bölgenin Avrupa olduğunu, bu nedenle ilişkilerin daha iyi seviyeye çıkarılması gerektiğini söyledi. Türkiyesiz bir Avrupa olamayacağını dile getiren Polat, “Ben her zaman söylüyorum; AB bir gün Türkiye’yi almadığına pişman olacak, çünkü AB’nin şu andaki en büyük güvencesi Türkiye. 2050’de Avrupa topluluğu nüfusunun çoğunluğunun Müslümanların eline geçeceği söyleniyor. Bu konuda panik haldeler, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bizim de elimizde kozlarımız var. Bence Sayın Cumhurbaşkanı da bunu iyi kullanıyor” şeklinde konuştu.


Geri Dön