29 / 03 / 2024

Adnan Polat: Bir daha Piyalepaşa gibi projelere girmem!

Adnan Polat: Bir daha Piyalepaşa gibi projelere girmem!

Özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'a imza atan işadamı Adnan Polat, bir daha böyle uzun süreli bir projeye girmek istemediğini belirtti.



Özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'a imza atan işadamı Adnan Polat, bir daha böyle uzun süreli bir projeye girmek istemediğini belirtti.


Polat Grubu’nun en büyük gayrimenkul projesi olan Piyalepaşa İstanbul'un çok zor bir proje olduğunu kaydeden Polat, 'O dönemde bakanlık, bürokrasi kanun ve mevzuatı hazırlarken öngörebildikleri her şeyi öngörmeye çalışmışlar ama yola çıktığınız zaman akla hayale gelmeyen problemler çıkıyor. Grubumuz kentsel dönüşümün bütün mevzuatına, kanunlarına uygun olarak veya nerede takılma oluyorsa yeni baştan hep beraber öğreniyoruz. Bizdeki bilgileri Bakanlığa aktarıyoruz. Çok kolay bir iş değil' diye konuştu.


"BU KADAR UZUN SÜRELİ PROJEYE BİR DAHA GİRMEK İSTEMEM"


Piyalepaşa Projesi ile 10 yıldan uzun süredir uğraştıklarını kaydeden Polat, bu kadar uzun süreli projeye bir daha girmek istemediğini ifade etti.


Adnan Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem arsa sahipleriyle hem de orada bir noktada hak sahibi olan gecekonducularla uğraşıyorsunuz. Akla hayale gelmeyecek engeller çıkıyor, bu da çok zaman kaybettiriyor.


Piyalepaşa Projesi 10 seneden uzun süredir uğraştığımız bir proje ki geçen sene temelini atabildik. Dünyanın hiçbir yerinde bir yatırımcı bir projeye başlamak için 10 sene harcamaz. Bunu daha kolaylaştırmak lazım.


Bu işi suistimal eden yatırımcının da arsa sahibi veya işgalci varsa onun da canını okumak lazım. Bu işi hakkaniyetle çözmek lazım.


Binlerce insan arasından 3-5 kişi çıkıp projeyi durdurabiliyor, kendilerine durumdan vazife çıkarabiliyorlar. Bu kadar uzun süreli bir projeye ben bir daha girmeyi düşünmem. Yerine koyamadığımız ender nesnelerden biri de zaman. 10 senede biz böyle 10 proje bitirirdik. Olmuyor. Yol çok dikenli, engelli, çukurlu, taşlı."


Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’da yaşamın 2018'de başlaması hedefleniyor. 


Business HT



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul için 10 yıldır uğraşan işadamı Polat, 'Akla hayale gelmeyen problemler çıkıyor. Bu kadar uzun süreli projeye bir daha girmem" dedi.


Özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'a imza atan işadamı Polat Holding Başkanı Adnan Polat, bu kadar uzun süreli projeye bir daha girmek istemediğini söyledi. 


10 yıl harcanmaz 


Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Adnan Polat, 800 milyon dolarlık yatırımla grubunun en büyük gayrimenkul projesi olan Piyalepaşa İstanbul'un çok zor bir proje olduğunu kaydetti. Polat, 'O dönemde bakanlık, bürokrasi kanını ve mevzuatı hazırlarken öngörebildikleri her şeyi öngörüyle çalışmışlar ama yola çıktığınız zaman akla hayale gelmeyen problemler çıkıyor. Grubumuz kentsel dönüşümün bütün mevzuatına, kanunlarına uygun olarak veya nerede takılma oluyorsa yeni baştan hep beraber öğreniyoruz. Bizdeki bilgileri Bakanlığa aktarıyoruz. Çok kolay bir iş değil' diye konuştu. 


Piyalepaşa Projesi ile 10 yıldan uzun süredir uğraştıklarını kaydeden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Hem arsa sahipleriyle hem de orada bir noktada hak sahibi olan gecekonducularla uğraşıyorsunuz. Akla hayale gelmeyecek engeller çıkıyor, bu da çok zaman kaybettiriyor. Piyalepaşa Projesi 10 seneden uzun süredir uğraştığımız bir proje ki geçen sene temelini atabildik. Dünyanın hiçbir yerinde bir yatırımcı bir projeye başlamak için 10 sene harcamaz. Bunu daha kolaylaştırmak lazım." 


Suistimal edenlerin canına okuyun 


"Bu işi suistimal eden yatırımcının da arsa sahibi veya işgalci varsa onun da canını okumak lazım" diyen Adnan Polat, binlerce insan içinden 3-5 kişinin kendilerine vazife çıkartıp projeyi durdurabildiğini belirterek, "Bu kadar uzun süreli bir projeye ben bir daha girmeyi düşünmem.. 10 senede biz böyle 10 proje bitirirdik. Olmuyor. Yol çok dikenli, engelli, çukurlu, taşlı" dedi. 




Vatan


Geri Dön