27 / 04 / 2024

Adnan Saraç: Muratpaşa'da konut üretecek alan kalmadı!

Adnan Saraç: Muratpaşa'da konut üretecek alan kalmadı!

Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, ilçede inşaat sektörü için boş arazi bulmanın zorluklarına değindi.



Muratpaşa'da konut üretecek alanın kalmadığını anlatan Adnan Saraç, "Muratpaşa bölgesinde arsa olmadığı için kat karşılığı yapılacak yeni inşaatlar yok. Kırcami'nin imarı bitmediği sürece satılık arsa bulamayacağız. Kırcami'nin imara açılmasını bekliyoruz" dedi. 


İlçede konut satışlarında sıkıntı olmadığını bildiren Saraç, "Muratpaşa ilçesi yaşanılan ekonomik krizden fazla etkilenmedi. Konut satışları devam ediyor, önceden yapılan binaların satışları yapılıyor. Bina fiyatlarında yükselme yok. Fiyatlar geçen sene ile aynı" diye konuştu. Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç çıkarılması beklenen Müteahhitlik Yasası hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Müteahhitlik sektörü kendini kanıtlamış olan bir sektördür. Yasa çıkmadığı sürece bir daireyi 7 kişiye satan müteahhit olacaktır. 

Gelişi güzel binalar yapılamayacak, inşaatlar yarım bırakılamayacak. Sahte müteahhitler de böylece aramızdan ayıklanacaktır. Mesleğimiz değer kazanacaktır. Müteahhitlerin ve vatandaşın hakları korunmuş olacaktır" şeklinde konuştu. 


Antalya Akdeniz


Geri Dön