24 / 04 / 2024

Adnan Vural: Darbe inşaata zarar vermedi!

Adnan Vural: Darbe inşaata zarar vermedi!

Vural İnşaat Sahibi Adnan Vural, dün yaptığı açıklamada; inşaat sektörünün durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.



İnşaat sektöründe yaz dönemiyle birlikte hareketliliğin arttığını ancak, darbe girişiminin de, ciddi manada olumsuz bir yansımasının olmadığını ifade eden Vural, “Darbe girişimi sektörümüzü etkilemedi. Şuanda, sektörde her şey iyi gidiyor. Darbe girişimi de, sektörümüzü etkilemedi. Tek başına iktidar olunması ve belli bir istikrar olmasından ötürü sektörü çok fazla etkilemedi.” dedi.


“Konut faizleri düşmüş durumda”


Adnan Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde şuanda, konut faizleri düşmüş durumda. Faizlerin düşmesiyle birlikte insanlar daha rahat kredi kullanıp, ev alma imkanlarına sahip olacak. 15 Temmuz’da darbe girişimi de, faiz oranlarına fazla etkisi olmadı. Kısa sürekli belirsizlikten sonra her şey düzene girdi. Hükümetin güçlü olması nedeniyle, sektörde sıkıntı yaşanmadı.”


“Yeni yapılan her konutun satılıyor”


“Keşan’da, sürekli yeni konutlar yapılıyor. Peki, konut fazlalığı var mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren Vural, şunları söyledi: “Keşan’da konut fazlalığı olduğu dile getiriliyor. Ancak, yeni yapılan her konutun satıldığını görmekteyiz. Hatta, bir çok konut inşaat çalışması bitmeden satılıyor. Dolayısıyla, konutlara talep var ki, yeni konut yapımları hızlı bir şekilde devam ediyor.”


“Konutların, yapı denetim firmaları tarafından kontrolleri yapılıyor”


Adnan Vural, “Konut alacaklara ne gibi tavsiyelerde bulunuyorsunuz?” şeklindeki soruya ise, şöyle cevap verdi: “İnsanlar, yeni yapılan herhangi bir konutu gönül rahatlığıyla alabilirler. Çünkü yapı denetim firmaları tarafından en ince ayrıntısına kadar kontroller yapılıyor. Bundan ötürü de, yeni yapılan konutlarda herhangi bir sıkıntının yaşanması söz konusu olmaz. Konutlarda metrekare fiyatları yapılan yerin konumuna göre değişiyor.”


“İnşallah gelecek yıllarda sektör daha hareketli olur”


Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “İnşaat sektörü, 2015 yılında daha hareketliydi. İnşallah gelecek yıllarda sektör daha hareketli olur. Sektör ne kadar hareketli olursa, ekonomi canlanır ve ülkeye de katkısı olur.”



Gündem Saros


Geri Dön