25 / 04 / 2024

inşaat sektörü etkileri

inşaat sektörü etkileri

Vural İnşaat Sahibi Adnan Vural, dün yaptığı açıklamada; inşaat sektörünün durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Onur Öngün: Bekarlar konut ihtiyacını artırıyor!

Konut projelerinin büyük çoğunluğu geniş ailelerin tercih edebileceği metrekarelerde inşa edilirken, inşaat sektöründe bu arz-talep dengesinin bir süre sonra bozulabileceği konusunda endişeler var.

İnşaat sektörü 300 iş kolunu besliyor!

İzmir İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mühendislik Komitesi Başkan Yardımcısı İnşaat Yüksek Mühendisi Levent Bendeş, inşaatın Türk ekonomisinde en etkili sektörlerin başında geldiğini kaydetti.

Vergide sadeleşme inşaat sektörünü olumlu etkileyecek!

Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, "Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır" ifadesini kullandı.

İnşaat sektörünün önü açık!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, siyasi istikrarın inşaat sektörüne moral vereceğini belirterek, "Bugün itibarıyla artık milletimizin ve inşaat sektörümüzün önü açıktır" ifadesini kullandı.

Tahir Tellioğlu: Artık inşaat sektörünün önü açık!

İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, seçimlerin demokrasi şöleni havasında geçtiğini belirterek, "Artık milletimizin ve inşaat sektörümüzün önü açıktır" dedi.

Muzaffer Kahraman: İnşaat sektöründe hareketlenme yaşanacak!

İnşaat sektörünün güven ve istikrar ortamından çok daha fazla etkilendiğini belirten Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman, seçim sonuçlarının sektöre ciddi bir hareketlilik katacağını vurguladı.

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörü olumlu etkilenecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

İnşaat sektörünün 170'den fazla sektöre etkisi var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda, Oda Başkanı Mehmet Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin inşaat sektörü dışında lokomotifi kalmadı!

Türkiye'nin, mevcut siyasi belirsizlik nedeniyle, ekonomik açıdan iç açıcı bir dönemden geçtiği söylenemez. 2001'deki ekonomik krizin etkisini uzun süre üzerinden atamayan Türkiye, yeni bir krizle karşı karşıya kalma tehlikesi yaşıyor.

Türkiye ekonomisini kalkındıran tek sektör inşaat mı?

Sanayi Devrimi'ni ıskaladık. Telekomünikasyon çağının en sadık müşterisiyiz ancak tarımda teknolojiyi yakalayamadık. Uzay çağını belgesellerden takip ediyoruz. Cari açığımız haliyle fazla...

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Döviz artışının etkileri inşaat sektöründe de görüldü!

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, ekonomisinin yüzde 60'ı inşaat sektörü üzerinden ilerleyen Başkent Ankara'da da döviz artışının etkilerinin hissedildiğini ifade etti.

Cafer Kara: İnşaat sektöründe trendler değişti!

En önemli lokomotiflerinden olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör.

Cafer Kara: İnşaat sektörü son 10 yılda çok gelişti!

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden I olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör...

Altan Elmas : 2013 yılında inşaat sektörü daha iyi olacak!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas; " 2013 yılında Mütekabiliyet Yasası, kentsel dönüşüm ve 2b arazilerinin inşaat sektörüne etkileri daha net olacak" dedi.

İMSAD: 2B ve mütekabiliyet yasaları inşaat sektörünü hareketlendirir!

İMSAD'ın raporunda, 2B ve mütekabiliyet yasalarının, inşaat sektöründe hareketlilik yaratacağı belirtildi

İNTES: İnşaat sektörü 2012'de istihdam almaya devam edecek!

2011 yılında yüzde 10,6 ile Türkiye'nin büyüme oranlarının üzerinde bir büyüme oranı yakalayan inşaat sektörü, bu yılki ekonomik büyümede yavaşlama beklentisine rağmen istihdam konusunda iyimserliğini koruyor

Şubat ayında inşaat sektörüne güven yüzde 1.3 oranında yükseldi!

Şubat ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri arttı

İMSAD: İnşaat sektörü, 2012 yılında büyüme bekliyor!

İMSAD'ın "Ekonomi Beklenti Anketi"ne katılan üyelerin yüzde 69'unun inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4-6 ve üzeri...

İnşaat sektörü, geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü!

İnşaat sektörü geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü. Geçen yılın 3. çeyreğinde inşaat sektörünün büyüklüğü 15 milyar lirayı aştı

Eser Oteller Grubu inşaat sektörüne giriyor!

İstanbul'da 1997 yılından bu yana otelcilik alanında adımlar atan Eser Oteller Grubu, tecrübesini inşaat sektöründe devam ettirme kararı aldı

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

inşaat sektörü etkileri Haberi

inşaat sektörü etkileri

İnşaat sektöründe yaz dönemiyle birlikte hareketliliğin arttığını ancak, darbe girişiminin de, ciddi manada olumsuz bir yansımasının olmadığını ifade eden Vural, “Darbe girişimi sektörümüzü etkilemedi. Şuanda, sektörde her şey iyi gidiyor. Darbe girişimi de, sektörümüzü etkilemedi. Tek başına iktidar olunması ve belli bir istikrar olmasından ötürü sektörü çok fazla etkilemedi.” dedi.


“Konut faizleri düşmüş durumda”


Adnan Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde şuanda, konut faizleri düşmüş durumda. Faizlerin düşmesiyle birlikte insanlar daha rahat kredi kullanıp, ev alma imkanlarına sahip olacak. 15 Temmuz’da darbe girişimi de, faiz oranlarına fazla etkisi olmadı. Kısa sürekli belirsizlikten sonra her şey düzene girdi. Hükümetin güçlü olması nedeniyle, sektörde sıkıntı yaşanmadı.”


“Yeni yapılan her konutun satılıyor”


“Keşan’da, sürekli yeni konutlar yapılıyor. Peki, konut fazlalığı var mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren...