18 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün 170'den fazla sektöre etkisi var!

İnşaat sektörünün 170'den fazla sektöre etkisi var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda, Oda Başkanı Mehmet Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.



Antalya'da seçim çalışmaları kapsamında gezi ve incelemelerini sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda, Oda Başkanı Mehmet Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, inşaat ve emlak sektörüne, iktidara geldikleri günden bu yana çok büyük destek ve önem verdiklerinin belirtti. İnşaat sektörü ne kadar güçlenirse ülke ekonomisinin de o kadar dinamik olacağını ve büyümeye devam edeceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Çünkü inşaat sektörünün 170'den fazla sektöre doğrudan ya da dolaylı etkisi ve katkısı var. Emlak sektörünün daha da ileriye gitmesi ve belli disiplin içerisinde olması için gayret sarf ettik" diye konuştu. Emlak satışlarına bakıldığı zaman özellikle yurt dışından gelen misafirlerin büyük rağbet gösterdiğini anlatan Çavuşoğlu, 2005 yılında bununla ilgili yasal düzenlemeyi yaparken, "ülkenin topraklarını, binalarını satmakla, ülkeye ihanet etmekle" suçlandıklarını hatırlattı. Çavuşoğlu, o günden bu yana kendilerini suçlayan insanların en çok bu sektörde faaliyet gösterdiğine de dikkati çekti. Son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Çavuşoğlu, "Şu zor günlerde belirsizliğin olduğu günlerde ki bunları aşarız Allah'ın izniyle. Bu ülke bu millet çok badireler atlatmıştır ve hepsinden daha fazla güçlenerek çıkmıştır. İnşallah yine bu belirsizlik ortamını 1 Kasım'da aşarız" diye konuştu. Ankara'da yaşanan terör saldırısına da değinen Mevlüt Çavuşoğlu, bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin hedef alındığını belirlemek ve ortaya çıkarmanın da bir görev olduğuna işaret etti. Hedefin Türkiye'nin istikrarını engellemek olduğunun açık ve net görüldüğünün de altını çizen Çavuşoğlu, " Amaç AK Parti'yi tek başına iktidara getirmemek. Hatta Türkiye'de seçimleri yaptırmamak. Türkiye'yi kaosa sürüklemek ama biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi. 


TARIM VE TURİZM ÖNCELİĞİMİZ OLACAK 

AK Parti iktidarının bugüne kadar yaptığı çalışmaları da anlatan Çavuşoğlu, Antalya özelindeki projelere de değindi. Antalya'da sulanmamış tarım arazisi kalmayacağına değinen Çavuşoğlu, Alanya'nın içme suyu isale hattının yakında tamamlanacağını, taşkınları önlemek için de çalışma yaptıkların, seralarda elektriğin ticari tarifeden değil, sulama suyu tarifesinden ödeneceğini, çiftçilere yönelik destekler vereceklerini aktardı. Yem ve gübrede KDV'yi sıfıra indireceklerini belirten Çavuşoğlu, kış aylarında turizm sektöründe çalışanlara prim desteği vereceklerini, çalışanların artık işten çıkarılmayacağını ifade etti. İlk defa iş bulan vatandaşlara da bir yıllık maaşını devletin ödeyeceğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Gençlerimize daha fazla desteğimiz olacak. Kendi işini kurmak isteyen kadınlarımıza yine aynı desteklerimiz var" diye konuştu. 


ALANYA'YA YENİ YATIRIMLAR KAZANDIRACAĞIZ 

Alanya'da golf sahaları yapacaklarını, Mahmutlar'a spor tesisleri yaparak, spora ve turizme kazandıracaklarını ifade eden Çavuşoğlu, yeni kayak merkezleri de yaptıklarını anlattı. Sağlık turizmi için yatırımlar yaptıklarına değinen Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'ya devlet eliyle doğalgazı da getireceklerini, bundan Manavgat'ın da yararlanacağını, binlerce bisikletlinin Alanya'ya geleceğini, kışın da bisiklet sürülebileceğini bildirdi. 


ULAŞIMDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK 

Alanya'da başta havaalanı olmak üzere önemli yatırımlar yapıldığına dikkate çeken Çavuşoğlu, "Pisti açtık, büyüttük. İlk defa da devlet büyüğümüz olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız cumartesi günü bu uzatılmış piste inecekler" dedi.


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön