19 / 04 / 2024

İmar barışı inşaat sektöre can suyu olacak!

İmar barışı inşaat sektöre can suyu olacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin imar barışı olduğunu söyleyrek, uygulamanın inşaat sektörüne can suyu olacağını söyledi.



İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu yılın en çok konuşulan konularından olan imar barışı uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre, yönetmelikten önceki ve sonraki yapı ruhsat başvurularının 30 Haziran'a kadar bir önceki yönetmeliğe göre sonuçlandırılacağını kaydeden Özgener, bu yıl en çok konuşulan konulardan birinin 31 Aralık 2017 öncesi kaçak yapıları kapsayan İmar Barışı olduğunu söyledi.

Özgener, şu açıklamalarda bulundu: "Mağduriyetlerin önlenmesi için hayata geçen bu uygulamanın süresi 31 Aralık 2018'e uzatılınca başvurularda da önemli artışlar oldu. En son Bakanlık açıklamasına göre şu anda barıştan yararlanan 9 milyon kişinin yıl sonunda 13 milyona ulaşması bekleniyor. Gelir ise 8 milyar TL'yi buldu. Bu önemli kaynağın, başta kentsel dönüşüm olmak üzere inşaat sektörümüze can suyu olacağına inanıyorum. Sermaye eksikliği nedeniyle zor günler geçiren firmalarımıza İmar Barışı ile ilgili yapılacak ödemeler için önümüzdeki yıl sonuna kadar ödenmesi için 3 taksit imkanı getirilmesi yönelik düzenleme yapılmasını talep ediyoruz." 
 

İmar barışı başvuruları uzatılacak mı?


Geri Dön