19 / 04 / 2024

Konut kredi faizinin indirilmesi sektöre can suyu olur!

Konut kredi faizinin indirilmesi sektöre can suyu olur!

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak,  "Konut kredilerinin yüzde 1’in altına çekilmesi inşaat sektörüne can suyu olur" dedi...



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan oluşan üç kamu bankası ile yine iki kamu katılım bankası Ziraat ve Vakıf Katılım 3 aylık süreyle yüzde 1,25 ile yüzde 1,35 aralığında olan faiz oranlarını, yüzde 1’in altına indirmiş olacak.

Sektöre büyük ivme kazandıracak

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, hükümetin desteğiyle vergi ve faiz oranlarında sağlanan indirimin inşaat sektörünü tekrar canlandıracağını söyledi. Bayrak, "Geçtiğimiz günlerde açıklanan imar barışı, KDV ve tapu avantajlarıyla inşaat maliyetlerinde iyileştirmeye gidilmiş olacak. Yine Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı yüzde 1’in altındaki konut kredisi, inşaat sektörüne büyük ivme kazandıracaktır. Düşük faiz oranlarıyla konut alımı kolaylaştırılarak, sektördeki durgunluğun önüne geçilecektir" dedi. 

Devlet bütçesine yük oluşturmayacaktır

Bayrak, hükümetin birbirini destekleyen kampanyalar yaptığını söyledi. Bayrak, "KDV ve tapu harcındaki indirimler ile, konu kredisi faizinin düşürülmesi birbirini destekleyen kampanyalar oldu. Kampanyalar konut satışlarını artıracağından devlet bütçesine yük de oluşturmayacaktır" şeklinde konuştu. 


Geri Dön