27 / 04 / 2024

Konut kredi faizlerindeki düşüş sektöre can suyu oldu!

Konut kredi faizlerindeki düşüş sektöre can suyu oldu!

Konut kredi faiz oranlarında yaşanan düşüş inşaat sektörüne can suyu oldu. Sektörün önde gelen temsilcileri arasında yer alan Atış Yapı CEO'su Ahmet Atış, konut fiyatlarının 2019 yılından itibaren yükseleceğini belirtti. 



Konut kredilerinde yaşanan faiz indirimi inşaat sektörüne can suyu oldu. Atış Yapı CEO'su Ahmet Atış, konut fiyatlarının 2019 yılından itibaren yükseleceğini belirterek, "Emlak sektörü en dip fiyatları gördü. Şu an tam fırsat ve mal alım dönemi" diye açıklama yaptı. 

Malatya Güncel'de yer alan habere göre 2018 yılının son çeyreğinde yaşanan ekonomik saldırılar ve dolar kurundaki oynaklık sonrası inşaat sektöründe yaşanan daralma, konut kredi faizlerindeki düşüşün ardından harekete geçti. 2019 yılından umutlu olduklarını belirten sektör temsilcileri konut kredileri düştükçe emlak fiyatlarının artacağını belirtiyorlar. 

Atış Yapı CEO'su Ahmet Atış, "Ekonomik göstergeler 2019 başı itibariyle faizdeki düşme eğiliminin devam edeceğini işaret ediyor. Sektörümüz açısından bunlar umut verici. Aslında şu an tam fırsat ve mal alım dönemi. Dolar bazında da değerlendirdiğimiz zaman emlak sektörü şuan en dip fiyatları görmüş oldu. Faizlerinde düşmesiyle birlikte fiyatlarında yüksek bir artış öngörüyoruz. 2019 yılında emlak fiyatları çok yükselecek diyebiliriz. Konut kredileri düştükçe fiyatlarda bir artış olacak gibi duruyor" dedi.

Yaşanan ekonomik saldırı ve daralma sonrası mevcut müşterilerine vadeli ve senetli satışlarla hizmet vermeye devam ettiklerini bu süreci bu şekilde atlattıklarını dile getiren Atış, "İşinizi yaşamadıktan sonra, işinizle yatıp işinizle kalkmadıktan sonra inşaat ek olarak yapılabilecek bir iş değil. Bu dönemde bu anlaşılmış oldu" diye konuştu.
 


Geri Dön