20 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.



Gayrimenkul değerler konusunda global yatırımcılara yatırım danışmanlığı hizmeti sağlayan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gül Gül yaptığı açıklamada resmi olarak açıklanan verilere göre, Kasım 2021'De tüm zamanların rekorunun kırıldığını dile getirdi. Gül Gül yaptığı açıklamada, iç piyasadaki sakinlik döneminde gerçekleştirilen bu satışların sektöre can suyu olduğunu dile getirdi. Yaşanan zorlu koşullara rağmen sektörün geçmiş senelerdeki satış rakamlarını korumak amacıyla elinden geleni yaptığını dile getiren Gül Gül, yabancı yatırımcıların yüksek getiri sağlayabileceği merkezlere odaklandığını kaydetti.

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Döviz artışıyla da ilgili önemli açıklamalar yapan Gül Gül, “Son TÜİK verilerine göre; yabancılara yapılan konut satışı, kasımda geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 48,4 artarak 7 bin 363 oldu. Bu rakam tüm zamanların yıllık rekoru olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde Türkiye'den en çok konutu İranlılar, Iraklılar, Ruslar, Afganistanlılar, Kazaklar ve Kuveytliler alırken, Alman ve ABD vatandaşları da ciddi miktarda alım yaptılar.  Yıl sonu hedefi olan 50 bin barajı aşıldı. İç talebin neredeyse durma noktasına geldiği dönemlerde, yabancıya yapılan satış çok büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu rakamlar sektöre can suyu oldu” şeklinde konuştu.

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Sektörün yabancıya gayrimenkul satışı hizmetinin 'hizmet ihracatı' kapsamında değerlendirilmesi ve desteklenmesini beklediğini dile getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yaşanan böyle bir durumda 2025 yılında yıllık 20 milyar dolarlık gayrimenkul ihracatı hedefi koyan sektörün bu hedefinin gerçekleşmesinin hayal olmadığını kaydetti.

Yabancıya gayrimenkul satışına vatandaşlık dopingi!


Geri Dön