23 / 04 / 2024

Vatandaşların yüzde 65.1'i yabancıya konut satışına sıcak bakmıyor!

Vatandaşların yüzde 65.1'i yabancıya konut satışına sıcak bakmıyor!

GYODER tarafından hazırlanan Gayrimenkul Sektörü ve İstanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu'na göre, araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 65.1' i yabancıya konut satışına sıcak bakmıyor...



GYODER tarafından hazırlanan Gayrimenkul Sektörü ve İstanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu'nda ilginç bulgular yer alıyor. Raporda sektörü ilgilendiren kentsel dönüşüm, mütekabiliyet ve konut satışı değerlendirildi. Orta ve üst düzey gelir grubuna sahip, 20-65 yaş arası ve üstü 5 bin kişi ile yapılan araştırmanın sonuçlan istanbul'da düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi 13'te değerlendirildi. Rapora göre, katılımcıların yüzde 80.5'i 'kentsel dönüşüm'ü destekliyor. Kentsel dönüşümü desteklemeyenlerin bir bölümü ise çıkar ve rant amaçlı olduğundan bahisle dönüşümü reddediyor. Araştırmada en dikkat çeken verilerden birini 2012 yılında TBMM'de kabul edilen Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancıya satışın Türk halkı nezdinde kabul görmemesi oluşturuyor. Türk insanı yabancıya gayrimenkul satışına mesafeli duruyor. Araştırmaya katılanların yüzde 65.1'i yabancıya satışa sıcak bakmıyor. Buna gerekçe olarak ise ülke toprağının satılması ve sosyal yapının bozulacağına yönelik bir endişe hâkim. 

Konut alırken öncelik ulaşım kolaylığında Araştırmaya göre, vatandaşların konut tercihinde yüzde 38.7 ile ilk sırada ulaşım kolaylığı, ikincisi sırada ise yüzde 22.8 ile sosyal çevre yer alıyor. Aynı zamanda konut alımında en çok dikkat edilen konular olan, ulaşım kolaylığı, sosyal çevre, sosyal imkânlar, otopark gibi konular konut fiyatını da en çok etkileyen kriterler arasında yer alıyor. 


Yeni Mesaj 


Geri Dön