28 / 03 / 2024

yabancı gayrimenkul yatırımcıları

yabancı gayrimenkul yatırımcıları

TÜİK 2019 Mart konut satış istatistiklerini değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Türkiye yabancı yatırımcılar için gözde bir ülke olmaya devam ediyor. Yabancılar hem oturmak hem de yatırım için ülkemizden ev almaya devam ediyor." dedi...

Yabancı yatırımcılar Türk gayrimenkul piyasasına akın ediyor!

TL'deki değer kaybı nedeniyle yabancı yatırımcıların son 6 ayda satın aldığı gayrimenkul 2017’deki toplam sayıyı geçti...

Yabancı yatırımcı ve fonlar Türkiye'de konut sahibi olmak istiyor!

EXPO Turkey By Qatar Fuarı'na katılan Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, sektör ve fuarla ilgili görüşlerini paylaştı. Aydoğan, yabancı yatırımcıların ve fonların Türkiye'nin farklı bölgelerinde konut ve ofis sahibi olmak istediklerini söyledi.

Yabancı gayrimenkul yatırımcılarının gözü açıldı!

TURKHOUSİNG Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Sönmezoğlu, yabancı yatırımcının yüzde 70 karla gayrimenkul sattığını belirtti. Sönmezoğlu, Bursa'daki konut fiyatlarına değindi.

Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi!

Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar, Evkalade tarafından Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerinin sergilendiği CNR Expo Emlak Fuarı’nda ağırlandı. Yabancı yatırımcılar, ağırlıklı olarak rezidans ve ticari projelere ilgi gösterdi.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Yabancı yatırımcılar markalı konutlara rağbeti arttırdı!

Halil Ersoy, "Yabancı yatırımcıların gelmesi özellikle markalı konutlara rağbeti arttırdı. Ancak daha sonra yaşanan krizler yabancı yatırımcıların da gayrimenkul piyasasından yatırımlarını çekmesine yol açtı." dedi.

Yabancı yatırımcılar sanayiden gayrimenkul sektörüne yöneldi!

2015'in Ocak-Kasım döneminde Türkiye'de doğrudan yabancı yatırımların yüzde 26'sı gayrimenkul sektörüne yapıldı. 2003-2015 arasındaki dönemde ise bu oran yüzde 20 idi. Bu durum, yabancıların yatırımlarını sanayiden gayrimenkule kaydırdığını gösteriyor.

Yabancı gayrimenkul yatırımcıların Yalova'ya ilgisi arttı!

Yabancı vatandaşlarının Türkiye'de konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da Türkçe'nin yanı sıra Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çekiyor.

Yabancı yatırımcılar en çok hangi illerden konut aldı?

Konutder İcra Kurulu Üyesi ve Soyak Holding CEO'su Dr. Çamlıbel,yabancıların konut alımı için Türkiye'de en çok tercih etiği illeri de sıraladı.

Doların yükselişi yabancı gayrimenkul yatırımcılarını Türkiye'ye çekti

Yabancı yatırımcı, piyasalardaki sıkıntı nedeniyle dövizdeki artışa rağmen gayrimenkul fiyatının artmamasını fırsat bilerek, aynı bedelle dörtte bir oranında daha fazla toprak satın alabiliyor.

Yabancı yatırımcıların Gaziosmanpaşa'daki yatırımı 1 milyar lirayı buldu!

Türkiye’deki konut projelerine yabancılar büyük ilgi gösteriyor. İstanbul’un değişik semtlerindeki projelere akın eden yabancı yatırımcıların son gözdesi ise Gaziosmanpaşa oldu. Yabancılardan 1 milyar liralık yatırım...

Hakan Kıran: Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar!

Yeni emlak projesiyle ilgili bir toplantı düzenleyen mimar Hakan Kıran, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirterek, yabancı yatırımcılar ülkede güven arar dedi...

Hakan Kıran: Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar!

Yeni emlak projesiyle ilgili bir toplantı düzenleyen mimar Hakan Kıran, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirterek, yabancı yatırımcılar ülkede güven arar dedi...

Mehmet Okay: Ekonomik gerginlik yabancı yatırımcıyı ürkütüyor!

Jale Özgentürk Radikal Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay ile yaptığı röportaja yer verdi. Mehmet Okay Ekonomik gerginlik yabancı yatırımcıyı ürkütüyor dedi...

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: Arsa ve tarla yatırımı! 

Son zamanlarda yatırımcıların minimalist yaşamı tercih etmeleri ve şehrin kalabalığından uzaklaşma isteği arsa ve tarlaya talebi artırdı. 

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa, makine öğrenimi ve büyük veri analizi tekniklerinin kullanımıyla gayrimenkul değerleme ve analiz süreçlerini değiştiriyor.  Bu teknoloji sayesinde gayrimenkul yatırımcıları daha detaylı analizler yaparak doğru karar verebilecek.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan Karadağ'ın gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandı

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

İzmir'in kuzeyi gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Erkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaya, yaşanan depremlerden sonra sağlam zeminiyle dikkat çeken İzmir'in kuzey aksındaki Koyundere ve Ulukent'in son dönemlerde yatırımcıların radarına girdiğini söyledi.

Bakan Nebati'den şok açıklama! ABD yabancı fon yatırımcılarıyla bir araya geldi!

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantıları nedeni ile ABD'de bulunan Bakanı Nureddin Nebati, New York'ta yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle bir araya geldi.

Gayrimenkul yatırımcısının yeni gözdesi Miami oldu!

Yüksek kira getirisi, düşük emlak vergisi gibi avantajları sunan Miami, gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu...

yabancı gayrimenkul yatırımcıları Haberi

yabancı gayrimenkul yatırımcıları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 oranında azalarak 105 046 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 19 bin 140 konut satışı ve yüzde 18,2 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 10 bin 619 konut satışı ve yüzde 10,1 pay ile Ankara, 6 bin 366 konut satışı ve yüzde 6,1 pay ile İzmir izledi. 

Yabancılara konut satışı artmaya devam ediyor

Mart ayı konut satış verilerine baktığımızda yabancıya satışın artışını sürdürdüğünü görüyoruz. TÜİK’in Mart verilerine baktığımızda yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,3 artarak 3 bin 129 olduğunu görüyoruz. Türkiye yabancı yatırımcılar için gözde bir ülke olmaya devam ediyor. Yabancılar hem...