26 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıların Gaziosmanpaşa'daki yatırımı 1 milyar lirayı buldu!

Yabancı yatırımcıların Gaziosmanpaşa'daki yatırımı 1 milyar lirayı buldu!

Türkiye’deki konut projelerine yabancılar büyük ilgi gösteriyor. İstanbul’un değişik semtlerindeki projelere akın eden yabancı yatırımcıların son gözdesi ise Gaziosmanpaşa oldu. Yabancılardan 1 milyar liralık yatırım...



Türkiye’deki konut projelerine yabancılar büyük ilgi gösteriyor. İstanbul’un değişik semtlerindeki projelere akın eden yabancı yatırımcıların son gözdesi ise Gaziosmanpaşa oldu.


Gaziosmanpaşa, Sarıgöl başta olmak üzere ilçe genelinde başlayan kentsel dönüşüm projeleriyle yabancı yatırımcıların iştahını kabarttı. Yatırımcılar, Gaziosmanpaşa’da yükselen 4 projeden toplam 550 milyon liralık konut satın aldı. Böylece, ‘Yabancılar Türkiye’den kaçıyor’ tezini de çürütmüş oldu. Yatırımcı şu ana kadar 520 daire satın alırken, 500 dairenin de kaporası yatırdı. Bu dairelerin satılmasıyla birlikte yabancı yatırımcıların Gaziosmanpaşa’daki yatırımını 1 milyar lirayı buldu. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşümün belirli bir aşama kaydettikten sonra Gaziosmanpaşa’da ev almanın daha da zorlaşacağını söyledi. Başkan Usta, yabancı yatırımcıların bunu önceden fark ettiği için yatırım yaptığını söyledi. 


ŞEHİRDE DEĞİŞİM, YAŞAMDA DÖNÜŞÜM 


Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Amacımız Gaziosmanpaşa’yı İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri yapmak. ‘Şehirde Değişim, Yaşamda Dönüşüm’ olarak formüle ettiğimiz çalışmalarımız son hızla sürüyor. İlçemiz İstanbul’da Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü en büyük alana sahip. 1173 hektarlık yüzölçümüne sahip ilçemizin 432 hektarında kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor. Buna göre ilçemiz yüzölçümünün yaklaşık yüzde 37’sinde kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.


520 DAİRENİN TAMAMI SATILDI 


Gaziosmanpaşa’da yükselen Avrupa Konutları TEM 2, ViaportVenezia, Essenora ve Yıldızpark Evleri projeleri yabancıların akınına uğradı. Özellikle ViaportVenezia’nın yüzde 20’sinin yabancılar satın aldı. Bu dört projeden 520 dairenin tamamının parasının ödendi, 500 tanesinin de kaporası yatırıldı. 


İLÇENİN ÇEHRESİ TAMAMEN DEĞİŞECEK 


Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı’nın son aşamalara geldiğini belirten Başkan Usta, “Halen süren projelerimize ek olarak, bu planın uygulamaya geçilmesiyle birlikte ilçemizin çehresinin tamamen değişeceğini düşünüyoruz. Şu anda ilçemizde yürütülen büyük konut projeleri bu dönüşümde önemli bir rol oynayacak. Bu konut projeleri sadece kendi vatandaşlarımızdan değil, yabancı yatırımcılardan da büyük ilgi görüyor. Ben yeni bir cazibe merkezi olması dolasıyla ilçeye olan ilginin daha da artacağına inanıyorum” dedi. 


FUARLARDA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR


Gaziosmanpaşa’nın konsept projelerinden ev satın alan yabancılar daha çok Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi Ortadoğu ülkelerinden gelen Arap yatırımcılar. Konut satışlarındaki patlamanın yaşanmasındaki en büyük etkenin bu ülkelerde yapılan konut fuarları ve konutların yapıldığı ilçelerin durumu oldu. 



ERCAN ÖZTÜRK/ Akşam 


Geri Dön