20 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı ve fonlar Türkiye'de konut sahibi olmak istiyor!

Yabancı yatırımcı ve fonlar Türkiye'de konut sahibi olmak istiyor!

EXPO Turkey By Qatar Fuarı'na katılan Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, sektör ve fuarla ilgili görüşlerini paylaştı. Aydoğan, yabancı yatırımcıların ve fonların Türkiye'nin farklı bölgelerinde konut ve ofis sahibi olmak istediklerini söyledi.



Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, EXPO Turkey By Qatar Fuarı'nda Katar devlet erkanı ve özel sektörün önemli temsilcilerinin Türkiye'de geliştirilen projelere ilgi gösterdiklerini belirtti.


Aydoğan, "Türkiye, Körfez Ülkeleri tarafından tercih edilen ülkelerin başında geliyor. Özellikle Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Kuveyt bu ülkeler arasında öne çıkıyor. Bu ülkeler sadece Türkiye için değil tüm dünyada yatırım yapan ve sermayesi ile dünyanın en önemli ülkeleri arasında gösteriliyor. Gerek tarihi bağlarımız gerekse coğrafi yakınlığımız, ülkemizin jeopolitik konumu ve sahip olduğumuz kültürel mozaik tercih edilmemizde büyük rol oynuyor. Ülkemizin her bölgesi farklı güzellikleriyle ön plana çıkabiliyor" dedi. 


Özellikle yabancı yatırımcıların ve fonların Türkiye'nin farklı bölgelerinde konut ve ofis sahibi olmak istediklerini belirten Aydoğan, dünyanın birçok yerinde iş yapan şirketler için İstanbul'da bir konut sahibi olmanın prestij ve zaman açısından büyük avantaj sağladığını ifadelerine ekledi.



Sabah


Geri Dön