19 / 03 / 2024

İnşaat, 200'den fazla sektörü direkt etkiliyor!

İnşaat, 200'den fazla sektörü direkt etkiliyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa yaptığı açıklamada, inşaatın 200'den fazla sektörü direkt etkilediğini ve 2 milyondan fazla kişinin bu sektörde istihdam edildiğini söyledi.



İstanbul Emlakçılar Odası (İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası-İEKO) Basın Ödülleri sahiplerini buldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İEKO'nun sektöre katkı sağlayan ve sektörde farkındalık uyandıran gazetecilere yönelik olarak verilen ve bu yıl ilki düzenlenen ödül töreni, odanın Mecidiyeköy'deki yeni binasında gerçekleştirildi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, törende gerçekleştirdiği konuşmada, odanın kurulma sürecine değinerek, bu sayede meslek üyelerinin bir çatı altında toplandığını belirtti.

Emlakçıların bu oda sayesinde bir araya gelerek sektördeki eğitim düzeyini artıracağını söyleyen Yılmaz, her önüne gelenin emlakçı olmaması ve bu işi yapacak kişilerin sektörde yetişmesi gerektiğini dile getirdi.

Ödül alan gazetecileri tebrik eden Yılmaz, sektörde farkındalık oluşturan haberlerin önemine değindi.

- "Basın mensupları önemli paydaşlarımızdan"

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa da emlakçılık mesleğinin temelinin eğitim olduğunu vurgulayarak, eğitimsiz şekilde bu mesleği sürdürmeye çalışanların hem kalıcı olmadığını hem de meslekle ilgili olumsuz intiba bıraktığını belirtti.

Aşa, mesleğin en iyi şekilde ve eğitimli olarak sürdürülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, gayrimenkul sektörünün önemine işaret etti.

İnşaatın 200'den fazla sektörü direkt etkilediğini ve 2 milyondan fazla kişinin bu sektörde istihdam edildiğini söyleyen Aşa, şöyle konuştu.

"Bizler de bu sektörün en önemli paydaşlarındanız. Emlak gibi önemli bir sektöre katkı sağlayan değerli basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onlar bizim için çok büyük paydaş. Bizimle sürekli haber yapan arkadaşlarımız için bu yıl ilkini düzenlediğimiz ödüllerin kalıcı, geleneksel hale gelmesi en büyük arzumuzdur. Onlar bizim bir nevi ortağımız."

Konut satışında en büyük engel faiz!


Geri Dön