26 / 04 / 2024

Tarkan Kulak: İnşaat sektörü 200'den fazla sektörü besliyor!

 Tarkan Kulak: İnşaat sektörü 200'den fazla sektörü besliyor!

Adana İnşaat 2015 Fuarı yoğun bir katılımla devam ediyor. Fuarda yer alan marka firmalardan, sektörün 70 yıllık firması Kulak İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarkan Kulak,sektörün gücünün gurur kaynakları olduğunu söyledi.



Adana İnşaat 2015 Fuarı yoğun bir katılımla devam ediyor. Fuarda yer alan marka firmalardan, sektörün 70 yıllık duayen firması Kulak İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarkan Kulak, yaptığı değerlendirmede, sektörün gücünün gurur kaynakları olduğunu söyledi.  Adana  Valisi Mustafa Büyük, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve birçok davetlinin ziyaret ettiği Kulak İnşaat Standında konuklarını ağırlayan Tarkan Kulak, "Bugün çok güzel ve önemli bir gün. Biz de Adana'da devam eden projelerimizi tanıtıyoruz. Son derece başarılı bir fuar çalışması. İnanıyoruz ki bundan sonraki dönemlerde daha başarılı ve güzel fuarlarımız olacaktır" dedi.Tarkan Kulak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün, sınırlarımız dışında da başarıyla temsil edildiğini belirterek "Türk müteahhitlik sektörü dünyada ikinci durumdadır. Türk müteahhitleri bugün dünyayı inşa eder pozisyondadır." dedi. 


200'den fazla sektörü besliyor 

Tarkan Kulak, 200'den fazla yan sektörü besleyen, temel girdilerinin neredeyse tümünün yurt içinden karşılayan, bu özellikleriyle Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'daki payı yüzde 6 seviyesinde olan sektörün, genel istihdamın yüzde 7'sini karşıladığına dikkat çekti.2014 yılı verilerine göre dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması sıralamasında, dış ülkelerde faaliyet gösteren 62 firması bulunan Çin'in ardından 42 firmayla ikinci durumda olan Türk müteahhitlik sektörünün , yoluna güvenle devam ettiğini bildiren Kulak, "Bu sektörümüz açısından gurur verici bir tablodur" dedi. 


Adana Çukurova Barış 


Geri Dön