26 / 04 / 2024

Costa Grup, inşaat sektörü başarısı ile Liderlik Ödülü aldı!

 Costa Grup, inşaat sektörü başarısı ile Liderlik Ödülü aldı!

Costa Group, inşaat sektöründeki yatırımlarıyla Business Initiative Directions'ın (BID) Paris’te düzenlenen 2012 Uluslararası Kalite Ödülleri’nde, kalite anlamında ‘uluslararası yıldız’ unvanıyla Altın Kategoride Liderlik Ödülü’nün sahibi oldu




Costa, 28 Mayıs’ta New York’ta düzenlenen B.I.D Uluslararası Kalite Zirvesi’nde de Altın Kategori’de liderlik ödülünü kazanmıştı. 


Yurt dışında faaliyet gösteren bir firma olarak, her iki ödülü de faaliyet gösterdiği ülke adına alan ilk Türk kuruluşu olan Costa Group, aynı zamanda Paris’teki kongrede ödül alan tek Türk kuruluşu oldu. 


Rusya’da özellikle inşaat alanındaki çalışmalarıyla önemli bir yere sahip olan Costa Group, Business Initiative Directions’ın (BID) 25 Haziran’da Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2012 Uluslararası Kalite Ödülleri’nde, kalite anlamında ‘uluslar arası yıldız’ unvanıyla Altın Kategoride Liderlik Ödülü’ne layık görüldü. New York’taki ödül töreninde ödüller, ‘yapılan iş ve sağlanan servis kalitesi’ dalında yapılan değerlendirme sonucu verilirken, bu ödül ise ‘sektörlerdeki liderlik’ dalında sunuluyor. 


Yurt dışında yatırım yapan bir Türk kuruluşu olarak olan Costa Group, bu özelliğiyle bugüne dek ödül alan Türk kurumlar arasında bir ilkin yaşanmasını sağlıyor. Ayrıca Paris’teki ödül töreninde de Costa, tek Türk kuruluşu olarak fark yarattı. 


Ödül almamız Rusya’da normal karşılanıyor


Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, ödülünü BID'in Başkanı Jose E. Prieto’nun elinden aldı. Ödülle ilgili konuşan İzzet Çalgüner, “Biz her iki ödülü de iş, servis kalitesi ve liderlik dallarında verdiler. Elbette gururluyuz. Rusya’da tepkiler çok olumlu ama normal karşılanıyor. Çünkü inşaat piyasasındaki ana müşterilerden, benzer profildeki firmalardan kalite açısından pozitif yönde ayrıştığımızı sık sık duyuyoruz. Bu durumun böyle ödüller ile belgelenmesi tabii ki bizi mutlu ediyor. Törende de benzer bir ilgiyi üzerimizde hissettik. Türkiye’de henüz inşaat piyasasıyla organik bir bağımız yok. Sektörü takip edenlerden ve çalışanlardan güzel tepkiler alıyoruz. Türkiye’de bazı projelerimiz var. Bu pazarda aktifleştikten sonra ülkemizde de Rusya’dakinin benzeri bir imajımızın oluşacağına inanıyoruz” diye konuştu. 


İş dünyasının Oscar’ına aday olunamıyor


İş dünyasının Oscar’ları olan Uluslararası Kalite Zirvesi Ödülü'ne, kişi kurum ya da kuruluşlar kendiliğinden aday olamıyorlar. QC100 prensipleri, Müşteri Memnuniyeti, Liderlik, Teknoloji, En İyi Uygulama, İş Sonuçları, ISO 9000 ve Toplam Kalite Yönetimi kriterleri temel alınarak, BID Dünya Kongreleri boyunca oylama sürecinin sonrasında yaşanıyor.


BID, 178 ülkeye yayılan ve sektörlerinde kaliteye verdikleri önemle lider konumuna gelmiş şirket ve kurumları takdir ve teşvik etmek amacıyla her yıl altın, platin ve elmas olmak üzere 3 kategoride zirve düzenliyor. 


Düzenlenen zirvelerde IQS (International Quality Summit Award-Uluslararası Kalite Zirvesi Ödülü); her şirkete, belirlenen sektörde liderlik, kalite, yenilikçilik, teknoloji, müşteri hizmeti ve memnuniyeti, sertifikasyon ve prestij konularında kurumsal başarı elde etmelerinden dolayı veriliyor. Ödül komitesi aylar süren aday belirleme sürecinde üniversiteler, ticaret odaları, büyükelçiliklerin görüş ve önerilerine başvuruyor. 


BID; geçtiğimiz 12 ay içerisinde Paris, Londra, Madrid, Cenevre, Frankfurt ve New York’ta düzenlediği dünya çapındaki kongrelerle dünyanın 178 ülkesindeki şirketleri bir araya getirdi.


Türkiye’ye daha önce pek çok ödül geldi


Türkiye’den bugüne dek Digiturk, Doğuş Holding, Kardemir A.Ş., Garanti Yatırım, Vakıf Yatırım, Aktif Bank, İstanbul Halk Ekmek, İhlas Gazetecilik A.Ş. ve İGDAŞ gibi kurumların layık görüldüğü bu ödülün sponsorluğu; dünyaca ünlü değişim ve pazar trendlerine eğilimli markalar, iş dünyası haberleri ve finansa odaklı 26 medya kuruluşu tarafından yapılıyor. Bu yıl ise Türkiye’den Doğuş İnşaat, TUVAŞ ve Abdi İbrahim İlaç Sanayii ödül alan kurumlar oldu. 


Krizde insana yatırım yaparak büyüdü


Krizde tüm firmaların personel çıkardığı bir dönemde, yetenekli sektör profesyonelleri ile anlaşıp insana yatırım yaparak büyüyen Costa Group, ortaya koyduğu farkla da krizi tam anlamıyla fırsata çevirdi. Lokomotif şirketi Costa Construction olan grup, turizm ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Alışveriş merkezi, konut, ofis ve otel projelerinin temel müteahhitlik hizmetlerini üstlenen ve merkezi Rusya’da olan Costa’nın, ayrıca İstanbul, Katar ve Dubai’de de ofisi bulunuyor. Costa, İtalya ve Amerika’da ise farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Yurt dışında kazandığı sermaye ile Türkiye’ye yatırım yapan Costa; Capital Partners, Capital Group, BEL Development, Donstroy, IKEA, RMB Invest, Torgovy Kvartal etc gibi isimleri portföyünde bulunduruyor.



Geri Dön