25 / 04 / 2024

Adnan Yıldırım: 4. serbest bölge arayışındayız!

Adnan Yıldırım: 4. serbest bölge arayışındayız!

İzmir Ticaret Borsası Eylül ayı olağan meclis toplantısı Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yıldırım toplantıda yaptığı açıklamada; "Yeni serbest bölge arayışlarımız da var. İzmir'de serbest bölgeler kenti olsun." dedi




İzmir Ticaret Borsası Eylül ayı olağan meclis toplantısı Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Adnan Yıldırım, dünya piyasalarından Türkiye ekonomisine; hükümet tarafından gerçekleştirilen ekonomik çalışmalara kadar kapsamlı bir sunum yaptı. Ekonomi Bakanlığı tarafından verilecek teşviklerin artacağını söyleyen Yıldırım, havza bazlı tarımsal destek modeli hakkında bilgi verdi. Tarımsal desteklerde bakanlık olarak bölgelerin özelliklerine özel teşvik vereceklerini söyleyen Yıldırım, tarımsal verimliliğin teşviklerle artacağını söyledi.



"İzmir'de serbest bölgeler kenti olsun"


Yeni serbest bölge arayışı içinde olduklarını da belirten Yıldırım "İzmir'de serbest bölgelerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. ESBAŞ'ı büyüttük. İkinci serbest bölgemiz de doldu. Üçüncü serbest bölgemizde önemli ölçüde aşama kaydettik. Yeni serbest bölge arayışlarımız da var. İzmir'de serbest bölgeler kenti olsun. Bu da dünyada önemli bir tanıtım kapısı ve diğer sektörlerin yansıması olacak" dedi.



Yeni Asır



Geri Dön