29 / 03 / 2024

AE Arma-Elektropanç Cezayir'in en büyük camisini aydınlatacak!

 AE Arma-Elektropanç Cezayir'in en büyük camisini aydınlatacak!

Power 100 listesinin en genci AE Arma-Elektropanç İş Geliştirme Müdürü Burak Kızılhan, dünyanın 4. en büyük camiinin aydınlatmasını yapacaklarını belirterek, 'Çevreci aydınlatmaların kullanılacağı cami 2016 yılında ibadete açılacak bir külliye olacak' ded



Dev minareli camiyi Türkler aydınlatacak



Cezayir'de inşaatına başlanan dünyanın 4. büyük ve Cezayir'in en büyük camisi olacak Büyük Cezayir Cami'nin elektrik işleri, AE Arma-Elektropanç'a emanet. Körfez'in en etkili işadamları arasındaki 2 Türk'ten biri olan 29 yaşındaki AE Arma-Elektropanç İş Geliştirme Müdürü Burak Kızılhan, 270 metre uzunluğunda minaresi ile dikkat çeken camiinin 2016 yılı başında ibadete açılacağını kaydetti.


Bir devlet projesi olan ''Cezayir Camisi''nin inşaatı için Cezayir hükümeti, Çinli firmayla 1 milyar euro kaşılığında anlaştı. 120 bin kişi kapasiteli camiinin, Suudi Arabistan'daki Mescid-i Haram, Medine'deki Mescid-i Nebevi, İran'ın İmam Rıza türbesinden sonra en büyük camii olacağı belirtiliyor.


KÜLLİYE NİTELİĞİNDEKİ YAPI


450 bin metrekarelik alana sahip olan ve ana müteahhitliğini Çinli CSCEC'in üstlendiği Büyük Cezayir Cami, açık ve kapalı alanları ile dev bir külliye niteliği taşıyor. 270 metre uzunluğunda minaresi ile tüm Ceyazir'den görülebilecek olan caminin içerisinde; kuran kursu, kurs öğrencileri için dizayn edilmiş 300 odalı yatakhane, kütüphane, sinema, açık ve kapalı otoparklar bulunuyor.


750 MİLYON DOLARLIK KONTRAT


AE Arma-Elektropanç İş Geliştirme Müdürü Burak Kızılhan, 'Üç kıtada işleyen dev projelerimiz var şu anda. Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Dubai, Abu Dabi, Katar, Lübnan, Cezayir, Kıbrıs ve Türkiye'de projelerimiz var. Kontrat bedelimiz 750 milyon dolara ulaşmış durumda. Avrupa'nın en yüksek ve en yüksek ikinci binasının teknik müteahhitliğini yapıyoruz' dedi. AE Arma Elektropanç'ın yüzde 80 hissesini kısa bir süre önce 5 milyar euro cirosu olan Hollandalı Imtech aldı. Avrupa ve Kafkasya'da en yüksek binaları yapan şirket, petrokimya ve stadyumların teknik müteahhitliğini de yapıyor.


KÖRFEZ'İN EN ETKİLİ GENÇ İŞADAMI


Ortadoğu'nun ve Körfez'in en prestijli yayın kuruluşlarından Construction Week'in her yıl belirlediği, bölgenin en etkili 100 ismini kapsayan Power 100 listesine AE Arma-Elektropanç İş Geliştirme Müdürü Burak Kızılhan bu yıl 58'inci sıradan girdi. Geçen sene aynı listede 68. sırada yer alan Burak Kızılhan, 10 sıra yükselerek başarısını taçlandırdı. Listede Türkiye'yi temsil eden iki kişiden biri olan 29 yaşındaki Kızılhan, ayrıca listenin en genç ismi olarak da dikkat çekiyor.


TÜRKİYE'DEKİ 22 STADYUMA TALİP


Körfez Bölgesi'ndeki en etkili 100 kişiden biri seçilen şirketin 28 yaşındaki genç iş geliştirme sorumlusu Burak Kızılhan, 'Türkiye'de 700 günde 22 stadyum yapılacak. Gireceğiz bu ihalelere. 3 kıtada toplam kontrat büyüklüğü 750 milyon dolar 27 projemiz tüm hızıyla devam ediyor 2013 yılında toplamda 212 milyon dolarlık yeni sözleşme ve 150 milyon dolar ciro hedefliyoruz. 2014 yılında ise yüzde 15 ile 20 arasında büyüme hedefliyoruz' dedi.


İSTANBUL'A ÇEVRECİ BİNALAR


AE Arma-Elektropanç son olarak, Kocaeli-Şekerpınar mevkiinde inşaatı devam eden Kuveyt Türk Bankacılık Üssü'nün, Ataşehir^'de yükselecek Palladium Tower'ın ve İstanbul'da inşaatı devam eden Nurol Tower'ın mekanik tesisat işlerinin teknik müteahhitliğini üstlendi. Palladium Tower, AE Arma-Elektropanç'ın bugüne kadar üstlendiği 6'ıncı yeşil bina projesi olacak.


Esra Dursun/Yenişafak Gazetesi


Geri Dön