27 / 04 / 2024

AFAD İdlib'in kuzeyine 616 briket ev yaptı!

AFAD İdlib'in kuzeyine 616 briket ev yaptı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İdlib'in kuzeyinde siviller için yapılması planlanan toplam 7 bin 397 briket evden 616'sının tamamlandığını açıkladı...



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sivil toplum kuruluşlarının üstlenmesiyle 12 bin 603 briket ev daha inşa edilerek, toplamda briket ev sayısının 20 bine çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AFAD'dan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında ve AFAD koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başlattıkları "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, İdlib'de ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor.

Siviller için briket evler

İdlib'den zorla göç ettirilenlerin daha iyi şartlarda barınabilmesi için AFAD ve 13 Ocak'ta başlatılan "Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız" kampanyasına katılan 8 STK çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kampların çevresindeki mevkilerde, briket evlerin yapıldığı alanlarda altyapı ve zemin çalışmalarını AFAD sürdürüyor.

Yapım sürecinde evlerin inşa edildiği sivil kamp ve barınma alanı yakınlarına yapılan saldırılar nedeniyle yavaş ilerlenirken, AFAD koordinasyonunda devam eden söz konusu kampanya ile İdlib'in kuzeyinde planlanan ve 502'si AFAD'ın olmak üzere, toplamda 7 bin 397 briket evden 616'sının yapımı bitti.

Kampanyaya katılarak evleri yaptıran 8 STK arasında Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği, Hüdayi Vakfı ve Sadakataşı Derneği de bulunuyor.

Göç ettirilen kişi sayısının artmasından dolayı STK'lerin taahhüdüyle 12 bin 603 ev daha yaparak, briket ev sayısının 20 bine çıkarılmasını planlıyor.

İdlib Serakib'de 170 bin sivilin evi yıkıldı!

 


Geri Dön