29 / 03 / 2024

Afyon OSB ve Gazlıgöl’e yer altı geçidi yapılacak!

Afyon OSB ve Gazlıgöl’e yer altı geçidi yapılacak!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Devlet Demir Yolları arasında yapılan anlaşmaya göre Organize Sanayi ve Gazlıgöl’e giden hemzemin geçitler devre dışı bırakılacak. Söz konusu bölgelere yer altı geçidi yapılacak.



İstimlak işlemleri Afyonkarahisar Belediyesi’nin üstleneceği çalışmanın inşaatları ise Devlet Demir Yolları tarafından gerçekleştirilecek. 


MEZARLIĞIN ÖNÜNDEKİ ÜST GEÇİT TAMAMLANDI


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “ Belediyemiz ve Devlet Demir Yolları işbirliği ile Organize Sanayi Bölgesine giden bir adet hemzemin geçit ile Gazlıgöl yolu üzerinde bulunan 2 ayrı hemzemin geçit devre dışı bırakılacak. Buralara yer altı geçidi yapılacak. Yer altı geçidi için projede battı çıktıya giren yerleri istimlak etmek gerekiyor. Bu işlemler, Belediye tarafından, inşaatları ise Devlet Demir Yolları tarafından yapılacak” dedi. 


Mezarlığın önündeki üst geçit çalışmalarının da tamamlandığını aktaran Başkan Çoban, üst geçidi bu hafta içerisinde açmayı planladıklarını söyledi. Başkan Çoban ayrıca Yenice Mahallesindeki Fuar Alanı’nı merkeze bağlayacak üst geçit demir yolu köprüsünü de bu sene içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Afyon Haber


Geri Dön