25 / 04 / 2024

Batman'da iki belde de üst ve alt geçit yapılacak!

Batman'da iki belde de üst ve alt geçit yapılacak!

Karayolunun ortasından geçtiği ve görünmez kazaların yaşandığı 3000 nüfuslu Bekirhan beldesi nihayet alt geçide kavuşuyor. Gercüş’ün 2000 nüfuslu beldesi Kayapınar’da da üst geçit yapılacak.



İki belde de yaklaşık 5 Milyon TL’ye mal olacak üst-alt geçidin yapımına yeni yılın ilk aylarında başlanılacak.

İKİ BELDEYE YENİ YIL MÜJDESİ

Üst ve alt geçidin olmamasından görünmez kazaların sık sık yaşandığı Batman’ın Bekirhan ve Kayapınar beldelerine yeni yılda müjdeli haber geldi. Batman Çağdaş’ın sürmanşetine taşıdığı Bekirhan’daki görünmez kazaların alt geçit yapımıyla son bulacağını belirten Belediye Başkanı Zeki Demir; “Karayollarının ihalesini yaptığı alt geçit yaklaşık 3.8 Milyon TL’ye mal olacak. Karayolunun ortasından geçtiği beldemizde her yıl görünmez kazalar sonucu öğrencilerimiz karşı mahalledeki okula giderken ya sakatlanıyordu ya da yaşamlarını yitiriyordu. Yıllardır üst geçidin yapılması için mücadele veriyoruz. Geçit yüzünden sakat kalan öğrencilerimiz oldu. Bir de hayatını kaybeden öğrencilerin aramızdan ayrılması bizi derinden sarstı” dedi.

HAMDİYE’NİN HAYATI KARARMIŞTI

Okula gitmek istediği sırada kamyonun çarptığı Bekirhanlı Hamdiye Akdi, iki ayağından olmuştu. Yol güzergâhında üst-alt geçidin olmaması yüzünden öğrencilerin sürekli görünmez kazalarla burun buruna geldiğini belirten Başkan Zeki Demir; “Hamdiye iki ayağından olmuştu. Halen akülü araç yardımı bekleyen Hamdiye’ye Belediye olarak kısıtlı imkanlarla yardımcı oluyoruz. Başka Hamdiyelerin canı yanmasın diye çığlığımızı duyan Karayollarının bir an önce ihalesini gerçekleştirdiği alt geçidin, süresinde bitirilmesini istiyoruz” diye konuştu. Öte yandan Karayolları Bölge Müdürlüğü Bekirhan ile birlikte ihalesini gerçekleştirdiği Kayapınar beldesinde 1.2 Milyon TL’ye mal olacak üst geçidin yapımına yeni yılın ilk aylarında başlanılacağı belirtildi.


Batman Çağdaş 


Geri Dön