25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da konut mağdurları isyan etti!

Afyonkarahisar'da konut mağdurları isyan etti!

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 2015 yılında ödeme yaptıkları inşaat firması tarafından dairelerinin teslim edilmediğini, edilenlerin ise tapularının verilmediğini iddia eden mağdurlar eylem yaptı.



Afyonkarahisar Sandıklı’da, 4 yıl önce yaklaşık 160 kişi, inşaat firması yetkilileri tarafından bölgede çeşitli noktalarında yapılan dairelerden satın almak üzere anlaştı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, birkaç senede teslim edilmek üzere anlaşılan daireler için Sandıklılılar, 40 bin ile 400 bin lira arasında ödeme yaptı. Aradan geçen sürede 4 inşaatta çalışma başlatılmazken, 6 inşaatta başlanan çalışmalar yarım kaldı, 4 inşaat tamamlandı ancak tapular teslim edilmedi.

Afyonkarahisar da konut mağdurları isyan etti!

POLİSE ŞİKAYET ETTİLER

Yaklaşık 80 kişi inşaat firmasıyla ilgili şikayette bulundu. Polis tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı. İlçe sakinleri, çalışmaların yarım kaldığı inşaatlarda toplanıp,  yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. Sandıklılılar, inşaat firması yetkililerine ise ulaşamadıklarının altını çizdi.

Afyonkarahisar da konut mağdurları isyan etti!

’PARALARIMIZI DA GERİ ALAMIYORUZ’

Mağdurların sözcüsü Mehmet Gözütok, "2015 yılında dişimizden, tırnağımızdan artırdığımız paralarla inşaat firmasından daire aldık. Daire teslim alamadığımız gibi paralarımızı da geri alamıyoruz. Bu yüzden mağduriyet yaşıyoruz. Gerekli mercilere şikayetimizi duyurduk. Sandıklı savcılığına gittik. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Burada mağdur olan 160 kişi var. Bu aileler nereden baksan 1000 kişiye tekabül ediyor. 2015 girişli ve 2018 teslimdi; ama 2019’a geldik inşaatlar hala kaba olarak duruyor. Çoğu da temelde duruyor. Çoğu icralık, çoğu parasını ödemiş. Ne dairesi ne de parası teslim ediliyor. Şu an için yetkililer yok. Muhatap olabileceğimiz hiç kimse yok. En düşük daire 120 bin lira. Çoğu nereden baksanız 120 bin liralık dairenin 90 bin lirasını ödedi" diye konuştu.

Afyonkarahisar da konut mağdurları isyan etti!

’İCRA TAKİBİ BAŞLATTIK’

Mağdurlardan Serpil Yıldız ise "2015 yılında daire aldık. Bize 2 yıl içinde teslim edileceği söylendi. Yüklü miktarda para verdik. Hala teslim olmadı, bekliyoruz. Elimizde olan belgelerle icra takibi başlattık. Ya verdiğimiz parayı versinler ya da yapsınlar, daireyi teslim etsinler. İstediğimiz çok fazla bir şey değil. Verdiğimiz parayı versinler o bize yeter. Faiz falan da istemiyoruz" dedi.

Afyonkarahisar da konut mağdurları isyan etti!

’BU NE BİÇİM ADAM?’

Kat karşılığı arsasını verdiğini söyleyen Hesna Yalın (77) ise "5 çocuğum var. Benle 6 aile olacağız. Ev vereceğini söyledi. ’Alt katı senin olsun’ dediler. Arsayı ben bahçe olarak kullanıyordum. Bu bahçeden hep çocuklarım idare ediyordu. Senesi de ayı da geçti. Kuyu kazdı. Milletin çoluğu çocuğu düşecek. Hiç düşünmüyor mu? Bu ne biçim adam? Bu milletin parasını alıp aldatmasaydı. Beni aldattın ya bunları bari aldatmasaydın" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar da konut mağdurları isyan etti!

’TAPUYU DA VEREMEDİLER’

Himmet Ünlü (46) ise "İlk başta 80 bin lira daha sonra 20 bin lira verip, bu işin içine girdim. 1 yıldan fazladır dairede oturuyorum; ama hiçbir sözlerini yerine getirmedikleri gibi tapuyu da veremediler. En son da ’Bana ne senin tabundan’ deyip, bizi başından kovdu" açıklamasında bulundu.

Afyonkarahisar da konut mağdurları isyan etti!

’HİÇ KİMSE İLGİLENMİYOR’

Ödemeyi 2015 yılında yapmasına rağmen inşaata bir çivi dahi çakılmadığının altını çizen Hidayet Bingöl ise şunları söyledi: "2015 yılında yapılması için aldığımız dairenin bulunduğu arsaya hiçbir çivi çakılmadı. Bu arsada 15 kişi şu anda mağdur. Hiç kimse ilgilenmiyor, yol gösterilmiyor."

Afyonkarahisar da konut mağdurları isyan etti!


Geri Dön